Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα πανάκριβα ασημικά του Ολυμπιακού

Τα πανάκριβα ασημικά του Ολυμπιακού
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όσο οι άλλοι κοιτούν με αγωνία το ρόστερ (κάποιοι κοιτούν και τις λίστες των ελεύθερων) αναζητώντας λύσεις, ο Πέδρο Μαρτίνς κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις όπως αυτές της ευρωπαϊκής λίστας. Παίκτες τους οποίους θα είχαν βασικούς όλοι οι υπόλοιποι στη Σούπερ Λιγκ ο Πορτογάλος αναγκάζεται να τους αφήσει εκτός γιατί, πολύ απλά, δεν χωράνε.

Το να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη πραγματικότητα. Δύσκολη και συνάμα γοητευτική. Με πίεση και στον αντίποδα ανέσεις. Με εύκολες αλλά και δύσκολες αποφάσεις. Με ευθύνες και ανέσεις. Στο Ρέντη υπάρχει συνωστισμός σπουδαίων πανάκριβων... ασημικών. Στα προπονητικά κέντρα των άλλων ομάδων ο συνωστισμός αφορά στα... κενά του ρόστερ και τα προβλήματα.

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει μια μεγάλη ανάσα και ύστερα να... βουτήξει σ' ένα (ακόμα) πολύ δύσκολο και κρίσιμο διάστημα υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η προσπάθειά του αποκτά μεγαλύτερη δυσκολία αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι θα δίνουν ματς στη Σούπερ Λιγκ όντες εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχικά από τους αγώνες που θα προηγούνται και θα ακολουθούν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί τους θα είναι φρέσκοι.

ΥΓ: Η Μπάγερν ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της για τη σεζόν 2018/19 έκαναν ρεκόρ αφού έφτασαν τα 750 εκατ.ευρώ. Τί άλλο να προσθέσει κανείς; Ο Ολυμπιακός προσπαθεί και συνήθως καταφέρνει επί σειρά ετών να είναι αξιοπρεπής σε τόσο δύσκολες συναντήσεις παρότι μοιάζουν οι αντίπαλοί του να προέρχονται από διαφορετικό... γαλαξία.

ΥΓ2: Όσοι παίκτες μένουν κάθε χρόνο εκτός ευρωπαϊκής λίστας οφείλουν να μετατρέπουν την όποια πικρία τους ως κινητήριο δύναμη για περισσότερη δουλειά και ουσιαστική βοήθεια στο σύνολο στα ματς του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι αυτός έχει υποδειχθεί απ' όλους στον Ολυμπιακό ως ο βασικός στόχος...

Διαβάστε επίσης

The Olympiacos factor

The Olympiacos factor

Ο Μελιόπουλος, ο Τσιμίκας και ο Σεμέδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.