Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Καραϊσκάκη ξανά hot spot

Το Καραϊσκάκη ξανά hot spot
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 - 11:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σημειώναμε σε προηγούμενο κείμενο ότι ο Ολυμπιακός, τον οποίο είχε πάρει η κατηφόρα πριν από δύο χρόνια, κατάφερε να τραβήξει χειρόφρενο και ν' αρχίσει ξανά το σκαρφάλωμα. H αναφορά μας αφορούσε στο ρόστερ. Οι λιγοστοί παίκτες που διατηρήθηκαν στην ομάδα μετά τη σεζόν που άρχισε με τον Χάσι είχαν βαλτώσει. Ο προηγμένος ποδοσφαιρικά κόσμος είχε αρχίσει να αραιώνει τις παρουσίες του στο Καραϊσκάκη. Δεν είχε και πολλά ενδιαφέροντα να δει...

Από την περυσινή σεζόν ωστόσο τα πάντα έχουν αλλάξει ξανά. Έχουμε επιστρέψει σ' αυτό που, για τον Ολυμπιακό, αποτελεί κανονικότητα. Οι παίκτες του προσελκύουν ανθρώπους από το εξωτερικό για να τους δουν. Η ομάδα επίσης συζητιέται και δίνει αφορμές για να εισπράττουν οι επικεφαλής του Θρύλου συγχαρητήρια. Πλέον υπάρχει και μια άλλη συνθήκη.

Η σεζόν του Μάρκο Σίλβα ήταν η αμέσως προηγούμενη που ο Ολυμπιακός φιλοξένησε στον πάγκο του άνθρωπο που να σχολιάζεται θετικά η δουλειά του. Ο Πέδρο Μαρτίνς κλήθηκε στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό φόρουμ του πλανήτη, το Soccerex Europe που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Και δεν κλήθηκε επειδή είναι Πορτογάλος κι αυτό έγινε στην Πορτογαλία. Δεν του έγινε χάρη. Εκτιμήθηκε η δουλειά του την τρέχουσα διετία στον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν δεκάδες Πορτογάλοι προπονητές αλλά δεν κλήθηκαν όλοι. Έγιναν συγκεκριμένες επιλογές και το κριτήριο ήταν σαφές: θέλουμε τους καλύτερους, αυτούς που έχουν κάτι να πουν.

Διαβάστε επίσης

The Olympiacos factor

The Olympiacos factor

Ο Μελιόπουλος, ο Τσιμίκας και ο Σεμέδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.