Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωτάθλημα σε κάθε γλώσσα

Πρωτάθλημα σε κάθε γλώσσα
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 09:29

«Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ πρωταθλήματος και πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, θα διάλεγα το πρωτάθλημα ξεκάθαρα». Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει διλήμματα. Το είπε στην πρόσφατη κουβέντα του με τα ΜΜΕ. Το έχει πει κι άλλες φορές ότι ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Θα το ξαναπεί μη τυχόν και υπάρχουν κάποιοι που δεν το έχουν καταλάβει.

Το λέει στη μητρική του γλώσσα, τα πορτουγκέζικα, το λέει στα αγγλικά, θα το... μάθει και στα ελληνικά για να σιγουρευτεί ότι το έχουν «πιάσει» όλοι. Δεν είναι δημοσιογραφικές υπερβολές. Το αισθάνεται απόλυτα ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το έχει πάρει και προσωπικά ως ένα βαθμό. Θέλει και ο ίδιος αυτό το πρωτάθλημα. Εξάλλου στην καριέρα του δεν έχει τίτλους αφού στις προηγούμενες ομάδες του έπρεπε να συμβούν θαύματα για να βουτήξουν το χέρι στο... μέλι των τίτλων.

Την ώρα λοιπόν που ο κόσμος σχεδιάζει κορεό και κάνει σε μερικές ώρες sold out εν όψει Τότεναμ, ο Μαρτίνς σκέφτεται τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν κάποιος νομίζει ότι η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου θα «επισκεφθεί» το Καραϊσκάκη για μια τιμητική ήττα γελιέται. Η ομάδα της Μαγνησίας θα κάνει ό,τι κάθε ομάδα που φιλοξενείται στο Φάληρο. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα 90 λεπτά δημοσιότητάς της για να δείξει την καλύτερη δυνατή εικόνα και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις για θετικό αποτέλεσμα. Προφανώς αρχικά θα προσπαθήσει να καταστρέψει το παιχνίδι, μπλοκάροντας τον Ολυμπιακό, πριν επιχειρήσει να δημιουργήσει μερικές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντεπίθεση.

Πλέον το ξέρουν όλοι στο Ρέντη. Γι' αυτό και απαιτείται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση. Η λέξη «πρωτάθλημα» πρέπει να λέγεται και να γραφτεί σε κάθε γλώσσα στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Ώστε να μην έχει δικαιολογία κανείς: δεν ήξερα.

Διαβάστε επίσης

No Volos, no party

No Volos, no party

Ο Μαρτίνς δεν έκανε καθόλου πλάκα. - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.