Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι μπουνιές του ονείρου και της λογικής

Οι μπουνιές του ονείρου και της λογικής
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 14:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κάθομαι ώρα μπροστά σ' αυτή την άδεια -ηλεκτρονική- σελίδα. Σβήνω, γράφω, ξανασβήνω, ξαναγράφω. Πρέπει να τιθασεύσω επιθυμίες και λογική εν όψει του σπουδαίου αγώνα απόψε του Ολυμπιακού με την Τότεναμ.

Ο καθένας μας μπαίνει σε διαδικασία να φανταστεί / ονειρευτεί με τα μάτια ανοιχτά πιθανή νίκη του Θρύλου επί των «πετεινών». Αλλά έρχεται αυτή η ρημάδα η λογική να σου πει: μεγάλε, κούλαρε, με την Τότεναμ παίζει ο Ολυμπιακός, όχι πλέον με τις καλές αλλά πιο χαμηλής στάθμης Πλζέν, Μπασάκ, ή Κράσνονταρ. Οι Λονδρέζοι, κακά τα ψέματα, προέρχονται από έναν άλλο ποδοσφαιρικό γαλαξία. Έναν γαλαξία πολύ μακρινό από τον μίζερο δικό μας στον οποίο, κόντρα στα προγνωστικά, επιμένει να επιβιώνει αυτή η φωτεινή εξαίρεση που λέγεται Ολυμπιακός.

Είναι απαγορευτικό να ονειρευτεί κανείς νίκη, ή έστω ισοπαλία, της ομάδας του Μαρτίνς κόντρα σ' αυτή του Ποκετίνο; Η κλισέ απάντηση λέει: τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, 11 εμείς, 11 αυτοί, κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό στο ποδόσφαιρο κτλ. Το σίγουρο είναι πως το ανάστημα της Τότεναμ, της ομάδας που προ μερικών μηνών ήταν στον τελικό της διοργάνωσης, είναι μεγάλο. Και μπορεί το όνομά της να μην έχει τη βαρύτητα εκείνου της Λίβερπουλ ή της Άρσεναλ ή ακόμα και της (ξεπεσμένης τελευταία) Γιουνάιτεντ, το αληθινό της ανάστημα στην παρούσα φάση ωστόσο είναι μεγάλο. Η Τότεναμ είναι ομάδα, όπως ομάδα είναι και ο Ολυμπιακός. Και είναι μια ομάδα με παίκτες κορυφαίας κλάσης και, το κυριότερο, κορυφαίας κλάσης προπονητή.

Για να μην το πολυ-κουράζω, πού καταλήγω; Καταλήγω στο ότι ενδεχόμενη νίκη (ή ακόμα και ισοπαλία) θα αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία του Ολυμπιακού. Καταλήγω στο ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα συνιστά υπέρβαση. Καταλήγω στο ότι αν υπάρχει μία ομάδα κι ένα γήπεδο όπου μπορεί οι «πετεινοί» να φύγουν με μερικά... πούπουλα λιγότερα, μιλάμε για τον Ολυμπιακό και το «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης

No Volos, no party

No Volos, no party

Ο Μαρτίνς δεν έκανε καθόλου πλάκα. - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.