Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το άλλο... μισό του 2πλού στο Βικελίδης

Το άλλο... μισό του 2πλού στο Βικελίδης
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 - 09:52
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πέρυσι στην Τούμπα ο Ολυμπιακός απώλεσε και το τελευταίο «κανονάκι» στην υπόθεση πρωτάθλημα. Όμως, για να φτάσει να παίζει το τελευταίο χαρτί Φλεβάρη μήνα είχαν συμβεί άλλα πράγματα νωρίτερα. Πράγματα που είχαν φέρει τους ερυθρόλευκους από νωρίς σε θέση κυνηγού και όχι πρωτοπόρου και συνέβησαν τον Οκτώβριο.

Ακριβώς πριν από την αντίστοιχη περυσινή διακοπή του Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Και όταν επέστρεψε πήγε στην Κρήτη για το ματς με τον ΟΦΗ όπου γνώρισε ήττα-σοκ με 1-0. Πέντε βαθμούς είχε χάσει μόνο σ' εκείνα τα δύο ματς και στην Τούμπα τον Φλεβάρη πήγε στο -6β. Λίγο-πολύ, αυτή ήταν η διαφορά και δεν χρειάζεται καν να βάλουμε στην κουβέντα το περυσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 που έγινε τέλος Σεπτέμβρη.

Στο πρώτο μισό (δύσκολο ματς εκτός έδρας πριν από τη διακοπή του Οκτώβρη) της αποστολής οι ερυθρόλευκοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα από πέρυσι. Μένει να κάνουν το ίδιο και στο άλλο μισό. Κατά διαβολική σύμπτωση με την επιστροφή στις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός παίζει ξανά με τον ΟΦΗ μόνο που αυτή τη φορά δεν ταξιδεύει στην Κρήτη αλλά τον υποδέχεται στο Φάληρο. Βεβαίως, πια το βλέμμα ανοίγει λίγο παραπάνω αφού για τον Ολυμπιακό το σημαντικό θα είναι ν' ανταποκριθεί και στο αμέσως επόμενο, κομβικό, ματς με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Είναι ξεκάθαρο πως αν η σούμα των δύο αγώνων στις 19 και 27 του μήνα είναι 6β. ο Ολυμπιακός θα έχει αφήσει πολύ πίσω την ΑΕΚ και θα μετατρέψει σε υπόθεση για δύο τη μάχη του τίτλου, τουλάχιστον ως τα πλέι οφ. Όσο σημαντικό λοιπόν ήταν το «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» άλλο τόσο θα είναι οι «άσοι» με ΟΦΗ και ΑΕΚ αφού τις ίδιες αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα σε Λαμία (εντός) και Βόλο (εκτός) αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Ριμπερήδες και Κωστήδες

Ριμπερήδες και Κωστήδες

Ίδια μέρα, ίδιο θέμα, άλλο άκρο. - Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για μεταγραφικά σενάρια και ιστορίες, γύρω από τον Ολυμπιακό.

Ματς της κατηγορίας: Πρέπει

Ματς της κατηγορίας: Πρέπει

Τώρα που κάθισε η «σκόνη» από το ματς του Βελιγραδίου ας μιλήσουμε για το ματς που έρχεται με τον Άρη και «ζυγίζει» πολλά κιλά. - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.