Ντουντούκα
Όλα για όλα με Πόρτο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το Σάββατο ΣΕ έχει μεγαλύτερη ανάγκη η ομάδα

Το Σάββατο ΣΕ έχει μεγαλύτερη ανάγκη η ομάδα
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 - 09:32
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι λογικό ο οπαδός του Ολυμπιακού να έχει... κυκλώσει στο καλεντάρι τις ημερομηνίες των αγώνων Ολυμπιακός-Μπάγερν, Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Είτε αρέσει σε κάποιον να το παραδεχθεί, είτε όχι, για αρκετό κόσμο τουλάχιστον τα ματς χωρίζονται σε εμπορικά και μη. Είναι και ο αντίπαλος που... τραβάει τον κόσμο στο γήπεδο, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν συμβαίνει με όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που πάνε στο Καραϊσκάκη αποκλειστικά για να στηρίξουν τον γηπεδούχο, όχι για τον εκάστοτε φιλοξενούμενο. Όμως, για αρκετό κόσμο παίζει ρόλο και ο αντίπαλος.

Για την ομάδα ωστόσο, τον προπονητή και τους παίκτες, τα... κυκλωμένα ματς με Μπάγερν και ΑΕΚ μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να περιμένουν. Ο Ολυμπιακός δίνει έναν από τους «τελικούς» πρωταθλήματος το Σάββατο με τον ΟΦΗ. Έναν ΟΦΗ ο οποίος, πέρυσι τέτοια εποχή, του έδωσε ένα ηχηρό... χαστούκι που έμελλε να παίξει και καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια για το πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ ΔΕΝ έχει κάτι να χάσει το Σάββατο. Μόνο να κερδίσει έχει και σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί μια κανονική, ποδοσφαιρική, ομάδα γίνεται πιο επικίνδυνος.

Μπορεί ν' ακουστεί υπερβολικό αλλά τη βοήθεια του κόσμου του ο Ολυμπιακός την έχει μεγαλύτερη ανάγκη το Σάββατο. Στο λιγότερο... λαμπερό ματς. Τότε που θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπει η ομάδα με μειωμένο κίνητρο και τη... μηχανή να δουλεύει στο ρελαντί κάνοντας οικονομία ενέργειας εν όψει Μπάγερν και ΑΕΚ. Ο κόσμος λοιπόν μπορεί να λειτουργήσει σαν... ηλεκτρικό ρεύμα το Σάββατο αφού κόντρα στους Βαυαρούς και τους κιτρινόμαυρους βρίσκουν και μόνοι τους το έξτρα κίνητρο οι παίκτες.

ΥΓ: Μπορεί σε αρκετούς, τώρα, κάποιοι παίκτες να φαίνονται, σχεδόν, περιττοί αλλά το παρελθόν έχει διδάξει ότι δεν περισσεύει κανένας ειδικά σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που είναι μέσα σε όλους τους στόχους.

ΥΓ2: Η ατάκα του Φαν Σιπ «η εθνική δεν είναι για διακοπές», είναι βαριά. Πολύ βαριά. Και είναι λογικό να σε κάνει να υποθέτεις ότι «πάει» γι' αυτούς που έκοψε ή για κάποιους που είναι στην αποστολή και έμειναν εκτός 11άδας με την Ιταλία. Παρεμπιπτόντως, ειπώθηκε σε ερώτηση που αφορούσε τους τερματοφύλακες. Αλήθεια, Φαν Σιπ διέκρινε τόσο γρήγορα τουρισμό; Μήπως η γνώμη δεν είναι 100% δική του αλλά του μεταφέρθηκαν πράγματα που συνέβησαν πριν καν εκείνος έρθει στην ομάδα; Απορίες...

Διαβάστε επίσης

Ριμπερήδες και Κωστήδες

Ριμπερήδες και Κωστήδες

Ίδια μέρα, ίδιο θέμα, άλλο άκρο. - Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για μεταγραφικά σενάρια και ιστορίες, γύρω από τον Ολυμπιακό.