Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σ' «αυτή» τη βαθμολογία, προκρίθηκε ήδη

Σ' «αυτή» τη βαθμολογία, προκρίθηκε ήδη
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 10:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπήρχε μετρητής οπαδικής ικανοποίησης και πληρότητας μοιάζει βέβαιο ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι γεμάτος στο 100%. Σ' αυτή την... ειδική βαθμολογία, η ομάδα... προκρίνεται στην επόμενη φάση. Οι νίκες και οι βαθμοί δίνουν προκρίσεις αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, ο απόλυτος κριτής μιας ομάδας είναι το κοινό του.

Εκείνος που πληρώνει εισιτήριο για να πάει στο γήπεδο και του δημιουργεί αισθήματα αυτό που βλέπει. Πολλάκις, τη διετία Μπέντο, Χάσι (και άλλοι) αποδοκίμασε. Από πέρυσι οι παλάμες των φίλων του Ολυμπιακού έχουν πάρει... φωτιά από το χειροκρότημα. Ένα χειροκρότημα που μοίρασε απλόχερα στο φινάλε του ματς με τη Μπάγερν.

Δεν είναι απίστευτο; Ο Ολυμπιακός έμενε με μόλις 1β. μετά από τρία ματς και το μέλλον του στην Ευρώπη να μοιάζει δυσοίωνο, και το κοινό του έμεινε στη θέση του για αρκετά λεπτά μετά τη λήξη αποδίδοντας τιμές σε ηττημένους.

Είναι σπουδαία η κατάκτηση αυτής της ομάδας. Να αξίζει χειροκρότημα και στις ήττες. Είχε πολλούς λόγους (1/10 το μπάτζετ έναντι της Μπάγερν, κομβικές απουσίες στο 10άρι) ο Ολυμπιακός να παραδοθεί με εμφάνιση και σκορ που θα χαρακτηρίζονταν: αμαχητί. Αδιαφόρησε για όλους.

Η εικόνα των Βαυαρών να πέφτουν στο χόρτο μετά το τελευταίο σφύριγμα από την υπερπροσπάθεια να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ τα λέει όλα και αποτελεί ταυτόχρονα το μεγαλύτερο παράσημο στο πέτο του Μαρτίνς και των παικτών του. Και είναι ΟΛΟ δικό τους αυτό το παράσημο για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς καθημερινά στο Ρέντη. Ώστε να είναι πανέτοιμοι όταν βγουν στη «σκηνή» γι' αυτά τα 90 λεπτά.

ΥΓ: Για την εμφάνιση του Τσιμίκα και κυρίως τη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ του την τελευταία διετία, δεν υπάρχουν λόγια.

ΥΓ2: Πέρα από τον Ποντένσε που ήταν πολύ ανεβασμένος στο β' ημίχρονο, ήταν απίθανος και ο Μασούρας που έπαιξε μία από τις πιο σωστές και επιθετικές άμυνες που έχει κάνει ακραίος ποτέ.

ΥΓ3: Εξαιρετικός, ξανά, ο Γκιλιέρμε. Ήταν, με διαφορά, ο καλύτερος από τους κεντρικούς χαφ του Ολυμπιακού. Σε πολύ υψηλό επίπεδο στάθηκε και ο Ομάρ.

ΥΓ4: Η έλλειψη του Βαλμπουενά φάνηκε, κυρίως, στο α' ημίχρονο που η Μπάγερν είχε μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό του γηπέδου προς τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να κρατήσουν λίγο μπάλα να κερδίσουν φάουλ και να πάρουν ανάσες.

Διαβάστε επίσης