Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019 - 09:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το ματς του Ολυμπιακού στην Ξάνθη μοιάζει να έχει... αρχίσει ήδη. Η... σέντρα έγινε εξωαγωνιστικά. Η ομάδα ωστόσο καλείται να παλέψει και να κερδίσει αγωνιστικά. Να μπει στο γήπεδο και να κάνει ό,τι περνάει από τα πόδια της για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Δεν είναι εύκολο. Κάθε άλλο. Πολλοί εξάλλου περιμένουν ιδιαίτερες συνθήκες στο ματς. Συνθήκες που θα αυξήσουν κι άλλο τον συντελεστή δυσκολίας για τους ερυθρόλευκους.

Ακόμη κι έτσι είμαι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει. Είναι καλύτερος, πολύ καλύτερος κι αν είναι και απόλυτα συγκεντρωμένος έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα φύγει νικητής. Εκτός αν οι συνθήκες για τις οποίες λέγαμε νωρίτερα, είναι τέτοιες που γραφτεί ξανά ιστορία. Αν κατέβουν... εξωγήινοι και εφευρεθούν από την αρχή κανονισμοί του αθλήματος. Δεν θέλω να το πιστέψω και προσωπικά δεν θέλω να «σπαταλώ» ενέργεια σε εξωαγωνιστικές σκέψεις. Ελπίζω αυτό να σκέφτονται οι παίκτες και ο προπονητής.

Πέρυσι και πρόπερσι, σε δύο ματς που αμφότερα έληξαν 1-1, εμφανίστηκε ζωή από... άλλο πλανήτη. «Γράφτηκαν» ξανά κάποιοι κανονισμοί του αθλήματος αλλά ήταν μιας χρήσης, για 'κείνα τα ματς και μόνο. Ας ελπίσουμε αύριο να ισχύσουν οι νορμάλ κανονισμοί. Αν π.χ. ένας αμυντικός ανατρέπει / τραβάει από τη φανέλα επιτιθέμενο στην περιοχή του ή κάνει χέρι, να είναι πέναλτι, όχι τρία πουλάκια κάθονταν.

Ακόμη κι έτσι πάντως, και πέρυσι και πρόπερσι τα «είχε» τα ματς ο Ολυμπιακός αλλά έγιναν και... μαγικά από την πλευρά του. Θυμηθείτε τον «γίγαντα» Βούκοβιτς στο περυσινό 1-1 με την κεφαλιά που... κάρφωσε τον Σα και τον Καπίνο με την έξοδο του... Μεσολογγίου στην κεφαλιά του Λισγάρα στο προπέρσινο 1-1.

Αυτά, ωστόσο, ανήκουν στην ιστορία. Τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει στις νίκες στην Ξάνθη και να στείλει περισσότερα μηνύματα παντού και να διαψεύσει και «δικούς» του που υποστηρίζουν ότι είναι περίπου αδύνατο να κατακτηθεί αυτό το πρωτάθλημα αφού οι αντίπαλοι είναι περισσότεροι απ' αυτούς που φαίνονται και χτυπάνε κάτω από τη ζώνη. Ποιός θα δικαιωθεί στο φινάλε;

ΥΓ: Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές που λένε «είμαστε πλήρεις, δεν θέλω μεταγραφές» όπως είπε ο Μαρτίνς στη Nova. Οι 9 στους 10 τουλάχιστον πάντα, για να έχουν και δικαιολογία, λένε: ίσως θέλουμε κάτι καλύτερο σε 1-2 θέσεις. Ο Πορτογάλος όχι...

Διαβάστε επίσης