Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην Τούμπα το κλειστό κύκλωμα γράφει;

Στην Τούμπα το κλειστό κύκλωμα γράφει;
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019 - 15:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μακρινές, σαν όνειρο, ηχούν στα αυτιά μου και περνούν από τα μάτια μου μερικές εντελώς «αυθόρμητες» και εξοργισμένες φωνές και πένες για το αν λειτουργεί και ποιός χειρίζεται το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με κάμερες στο Γ. Καραϊσκάκης. Επί μέρες (μα τί λέω, εβδομάδες ήταν) αποτελούσε το βασικό θέμα συζήτησης. Απαιτούσαν μάλιστα από εισαγγελείς, υφυπουργούς, υπουργούς, πρωθυπουργούς, το ΝΑΤΟ κτλ. να παρέμβουν άμεσα για να γίνουν τα δέοντα.

Μακρινές, σαν όνειρο, παίζουν σαν ταινία στη μνήμη μου ξανά και ξανά, αξέχαστες «υπέροχες» εικόνες από επισκέψεις του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ψάρια και φωτοβολίδες στον πάγκο, πέτρες, σίδερα και φωτοβολίδες στα κεφάλια παικτών και προπονητών όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Νικοπολίδης, ο Τσόρι, γυαλιά σε μάτια (Μιραλάς), μπουνιές και κλοτσιές σε παίκτες όπως ο Σαβιόλα, ο Μανωλάς, ο Τσόρι, ο Νικοπολίδης, ξύλο, προπηλακισμοί και ιπτάμενα αντικείμενα σε προπονητές, αθλητικούς διευθυντές και παράγοντες και πολλά πολλά πολλά πολλά πάαααρα πολλά, άλλα. Άφθονο υλικό για να γραφτούν αρκετοί τόμοι σε εγκυκλοπαίδεια υπάρχει. Μέχρι και σκουτεράκι μπήκε! Εκεί κι αν συμβαίνουν... amazing.

Αντιθέτως, δεν είναι και τόσο μακρινές οι πρόσφατες εικόνες της Τούμπας στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και οι καταγγελίες των πρασίνων για προπηλακισμό και χτύπημα στον Διούδη και μέλη της αποστολής. Παραδόξως πως, για πολλοστή φορά, οι ίδιες «αυθόρμητες» και εξοργισμένες φωνές και πένες δεν αναρωτιούνται ποιός χειρίζεται το κλειστό κύκλωμα της Τούμπας και αν υπάρχει υλικό (και τί έχει καταγράψει) ώστε να εντοπίσουν τυχόν ένοχο ή ενόχους; Παραδόξως πως οι εισαγγελείς, οι υφυπουργοί, οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί και το ΝΑΤΟ μπορούν άνετοι να ασχολούνται με τα άλλα σοβαρά, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην Τούμπα. Εξάλλου, ζήτησαν, λέει, συγνώμη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ από τον Διούδη. Αυτό στα δικά μου αυτιά, προφανώς, αποτελεί τον ορισμό της ομολογίας ενοχής. Δεν έκανε ό,τι έκανε στον Διούδη κάποιος... εξωγήινος, για άνθρωπο με ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ του δικεφάλου γίνεται λόγος (δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω) από πλευράς πρασίνων...

Βεβαίως, είπαμε, ζήτησε συγνώμη ο ΠΑΟΚ κι όλα... καλά. Για τη συγνώμη, γενικώς, δύο πράγματα έχω να πω. Πρώτον, όπως λέει ο λαός, από τη μέρα που βγήκε αγνοείται κάτι άλλο. Δεύτερον πόσες συγνώμες έχουν ζητήσει από τον δικέφαλο στον Ολυμπιακό; Κάτι ειρωνικά, μετά από ξυλοδαρμούς, «δεν ήρθαν για μπαλέτο» θυμάμαι εγώ. Αν το google βρίσκει σε σας κάποια... παραπεταμένη συγνώμη, παρακαλώ να μου φρεσκάρετε τη μνήμη γιατί μάλλον γερνάω.

ΥΓ: Για τη mission impossible του Ολυμπιακού στο Μόναχο, ας τα πούμε αύριο.

Διαβάστε επίσης