Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καρδιά, συκώτια και πνευμόνια στο γήπεδο

Καρδιά, συκώτια και πνευμόνια στο γήπεδο
Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 - 09:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έγραφα πριν από δύο εβδομάδες ότι ο Ολυμπιακός έδινε το δυσκολότερο ματς της χρονιάς με τη Μπάγερν στο Γ. Καραϊσκάκης. Ανακαλώ. Απόψε δίνει το πιο δύσκολο της χρονιάς στο Μόναχο με τη Μπάγερν. Και το δεύτερο δυσκολότερο θα το δώσει σε περίπου τρεις εβδομάδες από σήμερα στο Λονδίνο με την Τότεναμ.

Allianz Arena λοιπόν. Μοιάζει με λάκκο... λεόντων. Είμαι βέβαιος ότι έχετε ήδη αρχίσει να δυσανασχετείτε μ' αυτό που διαβάζετε. Σας φαίνεται... ηττοπαθής η λογική. Σας φαίνεται μίζερη, «λίγη» για Ολυμπιακό. Εμένα μου φαίνεται ρεαλιστική. Και μ' αυτή τη διάθεση πρέπει να «μπουν» στο αποψινό ματς άπαντες. Από τους παίκτες και τον προπονητή μέχρι τους οπαδούς στην κερκίδα και την τηλεόραση. Η Μπάγερν προέρχεται από βαριά ήττα στη Μπουντεσλίγκα και αλλαγή προπονητή αλλά είναι η ίδια ομάδα που πήγε στο Λονδίνο και έριξε μια ξεγυρισμένη 7άρα στην περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Τότεναμ.

Είναι η Μπάγερν που έχει μέσο όρο στην επίθεσή της (στο Τσάμπιονς Λιγκ, την τελευταία 5ετία) τρία γκολ ανά ματς στο Allianz Arena και άμυνα μισό. Σύμφωνα με τους μέσους όρους της δηλαδή, ο Ολυμπιακός θα χάσει με τρία γκολ διαφορά απόψε... Εκεί, αρκετά πρόσφατα, έχει «φάει» έξι γκολ κοτζάμ Πόρτο και από πέντε Άρσεναλ και Μπενφίκα. Βεβαίως, οι στατιστικές είναι για να σπάνε. Αλλά για να σπάσουν θέλει δουλειά πολλή και ανάλογη τύχη. Ναι προφανώς θες και τύχη για να πάρεις κάτι από ένα τέτοιο ματς. Ακόμα και για μια αξιοπρεπή ήττα κόντρα σε τέτοια θηρία στο σπίτι τους θες τύχη.

Να σας πω την αλήθεια, πέρα από διατάξεις και πρόσωπα στην 11άδα για τα οποία δηλώνω αναρμόδιος, στη γενική μεγάλη εικόνα δύο τρόπους έχω δει για να... κλέψεις κάτι από ανάλογα ματς στο παρελθόν. Ο ένας είναι να «λιώσεις» στο τρέξιμο. Να είσαι... ταλιμπάν. Να πηγαίνεις πρώτος σε κάθε μπάλα. Να μην επιτρέψεις στον άλλο να πάρει ανάσα. Να... αφήσεις καρδιά, συκώτια και πνευμόνια στον αγωνιστικό χώρο.

Ο άλλος είναι να μπορέσεις (μια κουβέντα είναι αυτό, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει) να ρίξεις τον... καρδιακό παλμό του ματς κοντά στο μηδέν. Να τους πάρει όλους ο... ύπνος κι εσύ να κάνεις τη δουλειά σου. Να φροντίσεις ώστε να δούμε το πιο βαρετό ματς της ιστορίας.

Αναφορικά με τον πρώτο τρόπο, όποιος είδε τη Σλάβια Πράγας (ΚΑΙ) χθες δεν είχε παρά να της βγάλει το καπέλο. Πήγε στο Καμπ Νόου να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ξέρετε πόσο έτρεξαν οι παίκτες της Σλάβια που πήραν 0-0; Συνολικά 125.318 μέτρα. Ξέρετε πόσο έτρεξε η Μπαρτσελόνα; Συνολικά 111.057. Μιλάμε για περίπου 14 χλμ. διαφορά! Αντιλαμβάνεστε πόσο... χάος υπήρχε μεταξύ των δύο; Πώς λοιπόν να μην πάρει το Χ η μαχητική Σλάβια που, σημειωτέον, αδικείται κατάφωρα με τη βαθμολογική της συγκομιδή στον όμιλο. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Ναι, τον Ολυμπιακό...

Διαβάστε επίσης

Στην «εποχή» της ουσίας

Στην «εποχή» της ουσίας

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές και λιγοστεύουν εκείνες που απομένουν... - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.