Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην «εποχή» της ουσίας

Στην «εποχή» της ουσίας
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 - 13:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο». «Ο Ολυμπιακός πρέπει να βάζει πολλά γκολ». «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει άνετα τις λεγόμενες μικρές, ή απλά μικρότερες από 'κείνον (όλες είναι τέτοιες), ομάδες στην Ελλάδα και ειδικά στο γήπεδό του και μάλιστα με πολλά γκολ».

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει / διαβάσει / πει τις συγκεκριμένες φράσεις κλισέ. Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω ΑΝ αντικατασταθεί το «πρέπει» με το «οφείλει να προσπαθεί». Πρέπει δεν υπάρχει, γενικώς, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Πρέπει λένε όσοι αγνοούν αρκετά από τα βασικά του ποδοσφαίρου ειδικώς και του αθλητισμού γενικώς. Αν το «πρέπει» υπήρχε, δεν θα βλέπαμε εκπλήξεις. Θα κέρδιζαν πάντα αυτοί που «έπρεπε».

Για να μην το κουράζω, ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει σήμερα τον Ατρόμητο δίχως να έχει μεγάλη έγνοια για το θέαμα. Νομίζω πως όσο περνάνε οι αγωνιστικές και λιγοστεύουν όσες απομένουν, και ο Ολυμπιακός πρέπει να μπαίνει στη λογική της ουσίας, όχι των εντυπώσεων. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ δεν δίστασε να τσαλακωθεί με τον απόλυτο ευρωπαϊκό του διασυρμό (έναν ακόμα στη σειρά) ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και χθες στο Ηράκλειο δεν νοιάστηκε για τη μπαλάρα. Έκανε ό,τι μπορούσε ώστε στο φινάλε να έχει στα χέρια του την ουσία, δηλαδή τους τρεις βαθμούς.

Αυτό οφείλει να κάνει και σήμερα και κάθε φορά από 'δω και στο εξής ο Ολυμπιακός αφού είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπει στην «εποχή» της ουσίας. Δεν θα είναι εύκολο. Οι αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό δεν είναι αφελείς όσο είναι με τους άλλους. Μένουν πίσω, προσπαθούν να κλείνουν κάθε σπιθαμή, κάθε τρύπα στην αμυντική τους λειτουργία. Και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του οφείλει να ανοίγει άλλες, αν φράζουν οι αρχικές.

ΥΓ: Με την ελληνική λογική / κριτική του Μπάγερν-Ολυμπιακός η Ντόρτμουντ από χθες το βράδυ έπρεπε (να ένα ακόμα...) να το κλείσει το μαγαζί. Όπως έπρεπε να το κλείσει και η (περυσινή φιναλίστ) Τότεναμ μετά το 2-7.

ΥΓ2: Έχουν ήδη ειπωθεί / γραφτεί αρκετά για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού από την εγχώρια αγορά. Και για παίκτες του ΟΦΗ έχουν γραφτεί πράγματα. Ωραία είναι να κάνουμε καφενείο και να εκφράζουμε απόψεις αλλά εγώ ξέρω ότι σε ματς όπως το χθεσινό με τον ΠΑΟΚ βλέπεις αν αντέχει ένας παίκτης με ταλέντο και ενδιαφέρον πακέτο να κάνει διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή του Ολυμπιακού. Για ματς με αντιπάλους από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω, όλοι καλοί είναι. Με την κορυφή τί γίνεται...;

ΥΓ3: Γενικώς μην τρελαίνεστε. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να χαλαστεί κανείς στη ζωή του.

Διαβάστε επίσης