Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εσύ τους θυμίζεις (ή όχι) την ηλικία

Εσύ τους θυμίζεις (ή όχι) την ηλικία
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 - 09:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είχαν ενδιαφέρον οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιάγια Τουρέ. Στην Ελλάδα, είπε, ο κόσμος μιλούσε για το πότε θα τελειώσει η καριέρα του και δεν του άρεσε αφού θέλει αν έχει τον έλεγχο της ζωής και της καριέρας του.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Αφρικανός αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ξένους παίκτες που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα (κι ας ήρθε... άγουρος κάνοντας ουσιαστικό το πρώτο ξεπέταγμα) και βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων κεντρικών χαφ του πλανήτη τα τελευταία 15 χρόνια. Από εκεί και έπειτα, όλη αυτή την κουβέντα που, όπως είπε, δεν του άρεσε γύρω από την ηλικία του «φρόντισε» ο ίδιος να την ανοίξει και ταυτόχρονα να τη διατηρεί. Και το έκανε αυτό με την εικόνα του.

Δεν φταίει ο κόσμος που ο Γιάγια έκανε περίπου τρεις μήνες διακοπές (και ούτε... μισή σοβαρή προπόνηση σ' αυτό το διάστημα) έως ότου αποφασίσει να πει ναι στον Ολυμπιακό και να γυρίσει στην Ελλάδα. Δεν φταίει κανείς που ο Γιάγια δεν έμοιαζε και πολύ με αθλητή όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στη χώρα μας για να υπογράψει.

Ο ίδιος λοιπόν ήταν εκείνος που... φρόντιζε να θυμίζει σε όλους ότι είναι 35 ετών. Αντιθέτως, ένας άλλος 35άρης φέτος, ο Βαλμπουενά, φροντίζει να μας κάνει να... ξεχνάμε την ηλικία του και να «πονάει» η καρδιά μας στα ματς που λείπει. Ο Γάλλος, σε αντίθεση με τον Ιβοριανό, έκανε προπόνηση και στις διακοπές του.

Ο πρώτος με τον οποίο λοιπόν έπρεπε να τα βάλει ο Τουρέ ήταν ο εαυτός του και μετά, αόριστα, ο κόσμος στην Ελλάδα. Ο ίδιος κόσμος είναι που τώρα δεν ασχολείται με ηλικία του Ματιέ και τον αποθεώνει.

ΥΓ: Η μεγάλη διαφορά του Γιάγια με τον Ματιέ είναι ότι ο πρώτος ζούσε με το παρελθόν του και πόνταρε σ' αυτό ενώ ο δεύτερος για να δώσει συνέχεια στο παρελθόν του και να το τιμήσει.
ΥΓ2: Τί ειρωνεία αλήθεια! Ακριβώς σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο το θέμα ήταν η εξής δήλωση / παρέμβαση του Σέλουκ: ο Γιάγια ήρθε στον Ολυμπιακό για να παίζει, αν δεν παίζει θα σκεφτούμε να φύγουμε.

Διαβάστε επίσης

Προσδεθείτε!

Προσδεθείτε!

Ο μήνας-Γολγοθάς και η κουβέντα που κρατάω από τις δηλώσεις Μαρινάκη-Κόκκαλη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Στην «εποχή» της ουσίας

Στην «εποχή» της ουσίας

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές και λιγοστεύουν εκείνες που απομένουν... - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.