Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μη μιλάς για διαιτησία, θα σε μαλώσω

Μη μιλάς για διαιτησία, θα σε μαλώσω
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 - 12:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Τόλμησα» να γράψω κάτι χθες στο Facebook, βλέποντας τον αγκώνα-πέναλτι του Ίνγκασον στο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ, και δέχθηκα άμεσα την... επίπληξη: «Αν δε σταματήσετε να λετε για τη διαιτησία αλλα να κανετε κριτικη κ οχι χαδια στη διοικηση κ το μαρτινς πρωταθλημα δε προκειται να δουμε..για το χθεσινο (εννοεί το 1-1 με τον Πανιώνιο) χαλι (οπως κ σε ολα τα εκτος) φταιτε κ εσεις οι δημοσιογραφοι του ολυμπιακου».

Ο... αγανακτισμένος φίλος του Ολυμπιακού λοιπόν θεωρεί ότι εφόσον η ομάδα μένει στο 1-1 με τον Πανιώνιο της αφαιρείται αυτόματα το δικαίωμα να μιλάει για τη διαιτησία. Φοβερή λογική. Μιλάμε για ένα ματς που, εν τέλει, ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε και κέρδισε μόλις 1-0 στην έδρα του και στο οποίο έπρεπε να έχει βρεθεί εκείνος νωρίς πίσω στο σκορ.

Επειδή βλέπω τριγύρω πολλή θολούρα στο μυαλό που προκύπτει κάθε φορά που ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το αγωνιστικό της ομάδας είναι ένα ζήτημα, η κουβέντα για τη διαιτησία είναι άλλο. Το ένα με το άλλο, δεν πρέπει να μπλέκεται. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μιλάει όταν νομίζει ότι αδικείται ή, όπως συνέβη χθες, ευνοείται ο βασικός ανταγωνιστής του. Και παράλληλα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανησυχεί ή να χαίρεται με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο.

Να σας πω την αλήθεια, αυτή τη γενική.. αγανάκτηση για όσα έχει καταφέρει η ομάδα ως τώρα, δεν τη συμμερίζομαι. Να προβληματίζεσαι και να θες να είσαι καλύτερος, το καταλαβαίνω, αγανάκτηση δεν καταλαβαίνω. Με χάλασε και μένα η έλλειψη γυαλάδας στο μάτι στη Νέα Σμύρνη από τους παίκτες που όφειλαν να τελειώσουν του ματς και να μην αφήνουν το ρευστό σκορ ως το τέλος. Όμως αγανάκτηση δεν μπορώ να αισθανθώ για όσα έχει κάνει ο Ολυμπιακός ως τώρα.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια σκληρή διοργάνωση και απορροφάει τεράστιες ποσότητες ενέργειας, σωματικές και ψυχολογικές. Από την άλλη, βλέπουμε και πόσο εντυπωσιακός (ΔΕΝ) είναι ο ΠΑΟΚ που δεν έχει Ευρώπη αλλά δεν θαμπώνει.

Την ίδια στιγμή, ανά μήνα υπάρχει και μια διακοπή δύο εβδομάδων λόγω εθνικών που δεν βοηθάει. Ο Ολυμπιακός εξάλλου είναι και η ομάδα που περίπου οι μισοί του παίκτες σκορπίζουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κάνοντας επιπλέον ταξίδια και ματς και δεν ξεκουράζονται. Και φυσικά μην ξεχνάμε τα... χτυπήματα που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός με πολύ πολύ σοβαρές απώλειες λόγω τραυματισμών. Όπως σημείωνα και στο χθεσινό κείμενο, ο Ολυμπιακός με και χωρίς τον Βαλμπουενά είναι μια άλλη ομάδα όπως, φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον Γκιλιέρμε.

ΥΓ: Για τη δοκιμασία με την Τότεναμ, αύριο.

ΥΓ2: Keep calm, be patient and smile, this is Olympiacos.

Διαβάστε επίσης

Σκίσε το... σενάριο

Σκίσε το... σενάριο

Μια τρομακτικά δύσκολη αποστολή και η υποχρέωση να το παλέψει. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.