Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απώλεια Χριστουγέννων vs απώλεια ύπνου

Απώλεια Χριστουγέννων vs απώλεια ύπνου
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019 - 10:26
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή όσα λέγονται / γράφονται / διαρρέονται από 'δω κι από 'κει μετά το γνωστό πια ρεπορτάζ του One channel που αφορά την Ξάνθη και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Να σας πω την αλήθεια, δεν είμαι και ούτε θέλω να γίνω, εισαγγελέας, ντετέκτιβ, δικαστής, δικηγόρος κτλ. Γνώμη, προφανώς, έχω σχηματίσει όπως όλοι αλλά θα την κρατήσω για μένα. Εξάλλου, ανήκω στους λιγοστούς που προτρέπουν τον κόσμο να χρησιμοποιούν ό,τι έχουν στο κρανίο τους. Να έχουν δική τους γνώμη και να μην παπαγαλίζουν των άλλων σε κάθε θέμα, αγωνιστικό ή όχι.

Γιατί πολλές φορές η γνώμη των άλλων είναι για τα σκουπίδια. Και μπορεί να είναι για τα σκουπίδια επειδή είτε αυτός που την επικοινωνεί έχει συγκεκριμένη... αποστολή, είναι βαλτός να το πω λαϊκά, είτε διαθέτει IQ ραδικιού και δεν μπορεί να σκεφτεί πέρα από το προφανές. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί και στις δύο κατηγορίες και φοβάμαι ότι είναι ανίκητοι. Ωπα, αναδιατυπώνω: εσύ τους κάνεις ανίκητους αν ασχολείσαι μαζί τους αφού αυτή είναι η δύναμή τους, να μην περνούν απαρατήρητοι και να κάνουν... θόρυβο.

Το ρεπορτάζ του One channel είναι συγκεκριμένο. Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι, αν μη τι άλλο, δεν μπορείς να το... προσπεράσεις. Συμφωνούμε όλοι ότι το συντομότερο πρέπει να διερευνηθούν όσα αναφέρονται. Και τη διερεύνηση ούτε 'γω, ούτε 'σεις θα την κάνουμε. Θα την κάνουν εκείνοι που πρέπει. Οι κανονικοί εισαγγελείς, δικαστές κτλ. γιατί η αλήθεια είναι ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε γεμίσει από δημοσιογράφους-εισαγγελείς και δημοσιογράφους-δικαστές. Όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν. Αποκαλύπτουν, δικάζουν και καταδικάζουν.

Παραδόξως πως, επί της ουσίας τίποτα απ' όλα όσα φοβερά και τρομερά έχουν καταγγείλει και (κατα)δικάσει κατά καιρούς, δεν τα συμμερίστηκαν οι κανονικοί εισαγγελείς και δικαστές. Μένει να δούμε τί θα κάνουν οι κανονικοί με το ρεπορτάζ του One Channel. Εγώ θα περιμένω όσο χρειαστεί. Και δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να χάσουμε, όπως επικοινώνησε ο ΠΑΟΚ, τα Χριστούγεννα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει κόσμος που μοιάζει, μπορεί να κάνω και λάθος, να έχει χάσει το χιούμορ και τον ύπνο του. Όπως και να 'χει, το λόγο έχουν εκείνοι που πρέπει. Εμείς περιμένουμε την ετυμηγορία τους και μέχρι τότε, προσωπικά, ούτε δικάζω ούτε καταδικάζω.

ΥΓ: Μ' αυτά και μ' αυτά, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για μία ακόμη επικίνδυνη έξοδο έχοντας ξανά προβλήματα (μεγαλύτερο όλων ο Βαλμπουενά) και αρκετό... θόρυβο γύρω του. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ομάδα να βουλώσει τα αυτιά της και να συγκεντρωθεί στο ματς του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό. Αυτός, πια, είναι ο ουραγός (δεύτερο ματς σε δύο εβδομάδες που οι ερυθρόλευκοι παίζουν κόντρα στον ουραγό, μετά απ' αυτό με τον Πανιώνιο) κι αυτό τον κάνει επικίνδυνο. Η σοβαρότητα για 90 λεπτά θα φέρει τη νίκη, τίποτα άλλο.

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος του keep on... qualifying

Ο Θρύλος του keep on... qualifying

Η σημαντική υποχρέωση της Τετάρτης και η νοοτροπία Αγρινίου και Νέας Σμύρνης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ρόδα, τσάντα και... κοτσάνα

Ρόδα, τσάντα και... κοτσάνα

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που ακροβατούσε μεταξύ της προπαγάνδας και του τρολ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.