Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μονόδρομος του Αγρινίου και η... Φαροκώσταινα

Ο μονόδρομος του Αγρινίου και η... Φαροκώσταινα
Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 - 11:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τί κι αν η κακοδαιμονία δε λέει να εγκαταλείψει το «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού που μετά τον Βαλμπουενά στερείται στο αποψινό ματς με τον Παναιτωλικό και τον Αβραάμ; Τί κι αν οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται και με εξωαγωνιστικά σοβαρά ζητήματα τον τελευταίο καιρό; Είναι τέτοια η κατάσταση που δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος οι ερυθρόλευκοι έχουν τρεις ισοπαλίες (ΠΑΟΚ εντός, Πανιώνιο και Ξάνθη εκτός) και μία νίκη (Ατρόμητο εντός) με συνέπεια να απωλέσουν το βαθμολογικό τους προβάδισμα. Κι αν θέλουν να μη βρεθούν σε θέση να κυνηγάνε, οφείλουν να πάρουν το 3ποντο απόψε στο Αγρίνιο κόντρα στον επικίνδυνο Παναιτωλικό.

Το πόσο επικίνδυνος είναι ο ουραγός της βαθμολογίας που ψάχνει από κάπου να πιαστεί, όλοι το καταλαβαίνουμε. Κι αν δεν το καταλαβαίνουμε, ας θυμηθούμε το ματς στη Νέα Σμύρνη όπου τότε ο ουραγός ήταν ο Πανιώνιος. Εξάλλου, στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου πια κάθεται ένας Έλληνας τεχνικός που έχει καλύτερη επαφή και με την ομάδα του, αφού την έχει προπονήσει ξανά, και με την ελληνική πραγματικότητα. Με τον Χάβο εξάλλου πέρυσι η Λαμία κατάφερε να πάρει μια ιστορική πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το ματς λοιπόν κρύβει παγίδες για τους ερυθρόλευκους που οφείλουν να είναι προσεκτικοί και σοβαροί από το πρώτο λεπτό αν δεν θέλουν να μπλέξουν ή και να δώσουν δικαιώματα στον Παναιτωλικό ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς. Δικαιολογίες, πλέον, δεν υπάρχουν. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι πια η πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό. Οφείλει να κερδίσει είτε παίζοντας καλά, είτε όχι.

Πριν από το ματς με τον ΠΑΟ ο Βασίλης Τοροσίδης είπε μια «μεγάλη» κουβέντα. Έκανε λόγο για μηνύματα τίτλου. Και πως μόνο με νίκες στέλνεις μηνύματα τίτλου, όχι με ισοπαλίες ή ήττες. Χωρίς να το κουράζουμε λοιπόν, μόνο νίκη για τον Ολυμπιακό, τίποτα λιγότερο.

ΥΓ: Δεν δηλώνω γνώστης του μπάσκετ. Συνεπώς υπάρχουν περισσότερο αρμόδιοι από μένα για να σας αναλύσουν τακτικές κτλ. Αυτό που ξέρω είναι πως ΔΕΝ μου έλειψαν ΚΑΘΟΛΟΥ τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με Έλληνες διαιτητές, ειδικά τους πολυ...φορεμένους, για την Α1. Αντιθέτως, μου έλειψαν πολύ τα -επί ίσοις όροις- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ. Τα ντέρμπι που γίνονται με ξένους διαιτητές για την Ευρωλίγκα και όπου ο Ολυμπιακός, συνολικά, υπερτερεί σε νίκες. Και δεν αποχωρεί αλλά κάνει όσους το παίζουν ομαδάρες στην... Φαροκώσταινα να έρχονται στο πραγματικό τους μπόι που δεν είναι και τίποτα φοβερό... Εξάλλου, η επί σειρά ετών απουσία των πρασίνων από τα φάιναλ φορ «μιλάει» από μόνη της...

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος του keep on... qualifying

Ο Θρύλος του keep on... qualifying

Η σημαντική υποχρέωση της Τετάρτης και η νοοτροπία Αγρινίου και Νέας Σμύρνης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ρόδα, τσάντα και... κοτσάνα

Ρόδα, τσάντα και... κοτσάνα

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που ακροβατούσε μεταξύ της προπαγάνδας και του τρολ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.