Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτονόητο δεν είναι τίποτα

Αυτονόητο δεν είναι τίποτα
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 - 11:10
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά ειλικρινά με σοκάρει και με εξοργίζει η ευκολία με την οποία επιχειρείται η υποβάθμιση (δε σημαίνει απαραίτητα ότι επιτυγχάνεται...) των επιτευγμάτων κάποιου άλλου. Ακόμη περισσότερο όταν αυτά τα επιτεύγματα αφορούν προσπάθεια που γίνεται μακριά από τα στενά (και παρωπιδικά) ελληνικά σύνορα.

Χάζευα μια λίστα του γνωστού διεθνούς σάιτ transfermarkt το οποίο τηρεί ένα άτυπο (κατά προσέγγιση) ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Από τους 3ους των οκτώ ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός (89 εκατ.) έχει τη μικρότερη χρηματιστηριακή αξία. Από τις περισσότερες ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση μάλιστα έχει το 1/3 ή το ακόμα και το 1/4. Το εκπληκτικό είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν τη μικρότερη χρηματιστηριακή αξία και από τις περισσότερες ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση και πήγαν σπίτι τους! Οι δύο εξαιρέσεις είναι ο Ερυθρός Αστέρας (63.5 εκατ.) και η Σλάβια Πράγας (51.7 εκατ.)

Κι εμείς λοιπόν θεωρούμε δεδομένο ή αυτονόητο ή αμελητέο ότι ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος. Ναι, ο Ολυμπιακός είναι που μας έχει δημιουργήσει την προσδοκία με τη συνέπειά του (αυτό είναι το σημαντικότερο όλων) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνει το μαχαίρι στους ερυθρόλευκους λαιμούς και όταν δεν ξεπεράσει τον πήχη να τρώει το ανάθεμα. Παίζουν και οι άλλοι...

Τί να πουν εξάλλου και οι οπαδοί των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομάδων που θεωρούσαν αυτονόητη την 3η θέση και αξίωναν κάτι παραπάνω και θα αράξουν στον καναπέ; Δεν ξέρω πως χαρακτηρίζετε όλοι εσείς που διαβάζετε τα παραπάνω αλλά εγώ τα χαρακτηρίζω: ρεαλισμό. Επαφή με την πραγματικότητα. Αυτονόητο στο ποδόσφαιρο, και στη ζωή, ΔΕΝ είναι τίποτα. Μα τίποτα. Κάθε φορά, σε κάθε ματς, κάθε μέρα, δίνεις... μάχη. Άλλες κερδίζεις, άλλες χάνεις.

ΥΓ: Και προφανώς ο Ολυμπιακός έχει μικρότερη χρηματιστηριακή αξία, πάντα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, απ' όλες τις ομάδες που τερμάτισαν στην 1η και τη 2η θέση των ομίλων.

ΥΓ2: Για το κομβικό και πολύ δύσκολο ματς της Τρίπολης με τον Αστέρα, θα τα πούμε αύριο.

ΥΓ3: Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, λέει, έδωσαν ρεσιτάλ (γουάου) στο πρόσφατο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ ρωτώντας τους ανθρώπους του Ολυμπιακού τί θα έλεγαν αν το πέναλτι που έκανε ο Ερυθρός Αστέρας το έκανε η Ξάνθη σε ματς με τον δικέφαλο. Πριν πάρουν την απάντηση ας πουν τί πρέπει να λέμε για το πέναλτι-χέρι του Βιεϊρίνια που δεν πήρε πέρυσι η Λαμία. Ας δώσουν αυτή την απάντηση και ύστερα θα πάρουν και την άλλη. Απλό...

Διαβάστε επίσης