Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στερεί χρόνια, δίνει ζωή

Στερεί χρόνια, δίνει ζωή
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 - 10:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια πώς μου στερεί χρόνια. Είναι φανταστικό να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό. Τον αγαπώ πολύ, προτιμάω να ζήσω λιγότερα χρόνια, αλλά να βλέπω την ομάδα να δουλεύει καλά».

Δύσκολα θυμάμαι δήλωση προπονητή του Ολυμπιακού, οποιουδήποτε τμήματος, που φανερώνει την ίδια έγνοια / αφοσίωση / δέσμευση όσο αυτή του Πέδρο Μαρτίνς μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα. Νομίζω ότι, ως ένα βαθμό, πέρασε στο... ντούκου αν καλοσκεφτείς τί ακριβώς είπε. Και δεν το δήλωσε ο Τάκης Λεμονής που όλοι ξέρουμε τί αισθάνεται για την ομάδα και πόσο δεμένος είναι μαζί της έχοντας υπηρετήσει αυτή και ως προπονητής και ως παίκτης επί σειρά ετών. Το δήλωσε ένας Πορτογάλος που έχει μόλις 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό και που προφανώς είναι περαστικός.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και προπονητές που, όταν αισθάνονται μεγάλη πίεση ή δεν περνάνε καλά, τα παρατάνε και περιμένουν απλά το... μοιραίο ώστε να πάρουν την αποζημίωση. Ο Μαρτίνς ωστόσο ανήκει σε άλλη κατηγορία κι αν μη τι άλλο αξίζει να του δοθεί το credit. Και δε νομίζω ότι αυτή η δήλωση ήταν φθηνό οπαδιλίκι για να γίνει αρεστός, δεν το έχει ανάγκη εξάλλου, το έχει προ πολλού κερδίσει.

Πώς μου ήρθε τώρα και θυμήθηκα αυτή τη δήλωση; Επειδή... έδεσε, αυτό το περί στέρησης χρόνων που αισθανόμαστε όλοι συχνά βλέποντας σημαντικά ματς του Ολυμπιακού, με το προχθεσινό ματς της μπασκετικής ομάδας με την Χίμκι. Έχει έναν μαγικό τρόπο αυτός ο σύλλογος, να σου... στερεί χρόνια από το άγχος και την αγωνία αλλά ταυτόχρονα να στα δίνει πίσω πολλαπλάσια σε ζωή. Τί σπουδαία ανάμνηση αλήθεια και πόσες... φτυαριές συναισθημάτων πήραν μαζί τους στο σπίτι οι τυχεροί που ήταν το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΕΦ;

ΥΓ: Τα τρία πρόσφατα ματς του Ολυμπιακού για τη Σούπερ Λιγκ «γέμισαν» άπαντες αφού ήταν υπέροχα σε απόδοση. Όμως, υπάρχει ένα ακόμα για να τελειώσει αγωνιστικά το 2019 και να κάνουν άπαντες καλά Χριστούγεννα. Και δεν είναι ένα... τυχαίο ματς, είναι ένα ματς-παγίδα. Προσοχή προσοχή λοιπόν, την Κυριακή στο Βόλο δεν είναι εκδρομή. Μπορεί ο Ολυμπιακός να την μετατρέψει σε τέτοια, αν είναι το ίδιο σοβαρός, συγκεντρωμένος και με διάθεση. Ας το κάνει. Περισσότερο προσεχώς.

Διαβάστε επίσης

Προσοχή, παγίδα (photo)

Προσοχή, παγίδα (photo)

Ο... μικρομέτοχος και ο μεγαλο... συμμέτοχος του Βόλου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Πλήρης σε άδειο γήπεδο

Πλήρης σε άδειο γήπεδο

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές απουσίες αλλά ήταν ξανά... γεμάτος με τους κανόνες που τον κάνουν ΟΜΑΔΑ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.