Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσοχή, παγίδα (photo)

Προσοχή, παγίδα (photo)
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 - 12:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Βόλος λοιπόν. Ο Ολυμπιακός αποχαιρετά αγωνιστικά το 2019 μ' ένα ακόμα ματς-παγίδα. Και ειδικά το συγκεκριμένο είναι παγίδα για περισσότερους από έναν λόγους. Οι Πειραιώτες φιλοξενούνται από μια ομάδα που μοιάζει με... αλεξίπτωτο.

Ψάχνεις την ιστορία της και βλέπεις ότι ιδρύθηκε το 2017 και μιλάει (και φαίνεται να αποφασίζει) για λογαριασμό της ο δήμαρχος της πόλης που έχει μεγάλο παρελθόν (ο καθένας δικαιούται να το κρίνει όπως νομίζει) στο ποδόσφαιρο. Ένας δήμαρχος στον οποίο προσφέρεται πλέον βήμα σε ΜΜΕ όπου κάποτε τον «κρεμούσαν» στα μανταλάκια. «Ζητήσαμε εισιτήρια για το πρώτο ματς αλλά δεν μας έδωσαν», είπε χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό. Αλήθεια, ως τί τα ζήτησε; Ως Δήμαρχος, φίλαθλος ή μικρομέτοχος της ομάδας; Δεν έχω καταλάβει και να σας πω την αλήθεια, δε με πολυνοιάζει κιόλας.

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι μικρο...μέτοχος στο ρόστερ του Βόλου. Με μεγαλο...συμμέτοχο μοιάζει αν αναλογιστεί κανείς ότι από τα 7,7 εκατ. ευρώ συνολική χρηματιστηριακή αξία του του ρόστερ τα 2,1 εκατ.ευρώ είναι δανεικοί από τον δικέφαλο. Υπάρχουν κι άλλοι δύο παίκτες, 600 χιλ. χρηματιστηριακής αξίας που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι από την Ξάνθη. Το δικό σας μυαλό μπορεί να είναι πονηρό, το δικό μου όχι και, παρεμπιπτόντως, απλά περιμένω τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων στο γνωστό πια θέμα που ελπίζω και πιστεύω πως θα είναι γρήγορες και δίκαιες.

Ας αφήσουμε ωστόσο το «περιτύλιγμα» του ματς και ας πάμε στο αγωνιστικό. Το ματς είναι παγίδα για τον Ολυμπιακό και επειδή υπάρχει αυτή η ικανοποίηση για τις τελευταίες τρεις εντυπωσιακές εμφανίσεις και με τη λήξη του υπάρχουν διακοπές για τους παίκτες. Πρέπει να καταλάβουν όσοι αγωνιστούν ότι το σημερινό είναι μια άλλη ιστορία απέναντι σ' έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο.

Για να είμαστε ειλικρινείς, παρότι το σκορ στο Γ. Καραϊσκάκης στον πρώτο γύρο έφτασε ψηλά (5-0), η ομάδα του Βόλου είχε σταθεί με αξιοπρέπεια, μέχρι το 70' το σκορ ήταν 1-0. Αν οι παίκτες του Μαρτίνς νομίζουν ότι θα κερδίσουν με... φόρα από τα τρία προηγούμενα ματς, γελιούνται. Αν ισχύει, ας το δείξουν στο γήπεδο. Θέλει κόπο και σοβαρότητα όμως και δεν θα συμβεί μόνο του. Προσοχή λοιπόν.

Διαβάστε επίσης

Ήσυχα αλλά ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ήσυχα αλλά ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τι... ξέχασαν στην ανακοίνωσή τους οι διαιτητές και το «αλλά». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Στερεί χρόνια, δίνει ζωή

Στερεί χρόνια, δίνει ζωή

Η «μεγάλη» δήλωση του Μαρτίνς και οι... φτυαριές συναισθημάτων του ΣΕΦ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Πλήρης σε άδειο γήπεδο

Πλήρης σε άδειο γήπεδο

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές απουσίες αλλά ήταν ξανά... γεμάτος με τους κανόνες που τον κάνουν ΟΜΑΔΑ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.