Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήσυχα αλλά ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ήσυχα αλλά ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 - 12:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση των διαιτητών / βοηθών της Σούπερ Λιγκ. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα ότι κανείς δεν πρέπει να δέχεται απειλές, ύβρεις, λεκτική και σωματική βία για οποιονδήποτε λόγο. Θα περίμενα, ωστόσο, σ' αυτή την ανακοίνωση από τους ανθρώπους που αποτελούν μέρος του υπέροχου παιχνιδιού που λέγεται ποδόσφαιρο και συχνά το ασχημαίνουν με την κακή τους απόδοση κρίνοντας, με τις αποφάσεις του τίτλους, και ένα ίχνος αυτοκριτικής.

Υπάρχει κάτι που λέγεται ευθιξία. Ανάληψη ευθύνης. Και σ' αυτή την ανακοίνωση, δεν υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο. Το εκπληκτικό είναι ότι σ' αυτή την δήλωση / ανακοίνωση ζητούν απ' όλους να κοιταχτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αποφεύγουν ωστόσο ΠΡΩΤΑ να το κάνουν οι ίδιοι δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ειδικά μετά απ' αυτή την αγωνιστική έπρεπε, νομίζω, να υπάρχει και ένα mea culpa. Ένα σόρι λάθος. Ένα σήκωμα του χεριού από μέρους τους. Ειδικά μετά απ' αυτή την αγωνιστική που και η ίδια η ΚΕΔ έβγαλε στη... σέντρα τη διαιτητική ομάδα του Βόλου στέλνοντάς τους σπίτι μέχρι νεωτέρας.

«Κανείς δε θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον περιμένει», συνέχισαν στη δήλωση. Θα συμφωνήσω απόλυτα και σ' αυτό. Ούτε θέλει ούτε πρέπει. Ταυτόχρονα θα προσθέσω πως και κανείς παίκτης ή προπονητής δεν θέλει να βλέπει την πολλή, σκληρή και καλή του δουλειά επί μήνες να πηγαίνει στράφι επειδή ένας διαιτητής ή επόπτης είναι ανίκανος και του στερεί πράγματα που αξίζει, με βάση την απόδοσή του.

Όλοι οι άνθρωποι, όποια δουλειά κι αν κάνουν (και οι διαιτητές βγάζουν σε ένα 90λεπτο περισσότερα απ' όσα βγάζει ένας... κοινός θνητός ένα ολόκληρο μήνα), πρέπει να κρίνονται. Οι καλοί, προοδεύουν. Οι ανίκανοι (πρέπει να) πηγαίνουν σπίτι, δίχως να τους δέρνει ή να τους απειλεί κανείς. Ήσυχα στο σπίτι για να ησυχάσει και το ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Ειλικρινά με σοκάρει που υπάρχει κόσμος που επιχειρούσε το βράδυ της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα να προσεγγίσει αποκλειστικά ποδοσφαιρικά το ματς του Βόλου αναφορικά με τον Ολυμπιακό. Λες και οι ερυθρόλευκοι δεν έβαλαν γκολ μόλις στο 17' για να προηγηθούν. Λες και δεν έπαιζαν με μισή ντουζίνα σοβαρές ελλείψεις που έγιναν περισσότερες από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. «Ναι, ακυρώθηκε το γκολ αλλά βάλε 2-3 να το καθαρίσεις...», άκουγες σε ραδιόφωνα και διάβαζες σε κοινωνικά δίκτυα. Τί αλλά ρε παιδιά; Τυφλοί είστε;

Διαβάστε επίσης

Τσιμίκας ή Γιαννούλης;

Τσιμίκας ή Γιαννούλης;

Μερικές σκέψεις με αφορμή τη σύγκριση που γίνεται και έχει αρκετά «ίσως» και «μπορεί». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Προσοχή, παγίδα (photo)

Προσοχή, παγίδα (photo)

Ο... μικρομέτοχος και ο μεγαλο... συμμέτοχος του Βόλου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.