Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πώς «τολμάς» κ.Χούμπελ;

Πώς «τολμάς» κ.Χούμπελ;
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 - 12:52
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Τόλμησε» ο Χούμπελ να μιλήσει για διαιτησία που ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού και από... αμόλυντος υπερ-ήρωας που θα βοηθούσε στη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου μετατράπηκε, κυριολεκτικά σε μια νύχτα, από κατήγορος σε κατηγορούμενο. Μίλα με τα χειρότερα για τον Ολυμπιακό και όσους τον διοικούν και θα έχεις, από συγκεκριμένα «μπλοκ», όλη την θετική προβολή που ονειρευόσουν. Αν ωστόσο «τολμήσεις» να υιοθετήσεις κάποια από τις ερυθρόλευκες γνώμες, μαύρο φίδι που σε έφαγε. Στα... μανταλάκια θα κρεμαστείς. Ο Χούμπελ μόλις το έχει διαπιστώσει.

Το εκπληκτικό είναι ότι υπάρχει κόσμος που τον προτρέπει να μη σχολιάζει μόνο τη διαιτησία του Βόλου αλλά να πάει και πιο πίσω. Προσέξτε παιδιά γιατί με το rewind μπορεί να φτάσει μέχρι και το περυσινό ματς του ΠΑΟΚ στη Λαμία και να αναφέρει καμιά ακόμη άβολη αλήθεια για τη... μανσέτα του Βιεϊρίνια. Δεν είναι να παίζεις μ' αυτά...

Σοβαρά μιλώντας, πλέον και ο πιο άσχετος / αθώος / αδαής ξέρει σε τί εποχή έχει μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη μέρα που ο «δικός μας» Γραμμένος ανέλαβε την ΕΠΟ. Ο φορεμένος «μανδύας» της εξυγίανσης ήταν γυαλιστερός στην αρχή αλλά ξέφτισε όσο περνούσε ο καιρός σαν τα πολύ φτηνά ρούχα που πωλούνται στα κινέζικα. Κι όσο περισσότερο ξεφτίζει και αποκαλύπτεται η κακή του ποιότητα, τόσο μεγαλώνουν οι φωνές άμυνας εκείνων που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η διοίκηση Γραμμένου ήταν οι μάγοι με τα δώρα. Κι όσο πιο στεντόρειες γίνονται αυτές οι φωνές τόσο πιο πολύ... καρφώνονται. Τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνουν τον ειδικό σκοπό τους.

ΥΓ: Πέρα από τα όσα έκανε (μηνύσεις, επιστολές, καταγγελίες κτλ) και θα κάνει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός για να προστατευθεί από το «σύστημα» που του βάζει συνεχώς εμπόδια, το αγωνιστικό είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι. Και χρειάζεται την ίδια επιμέλεια. Όσο καλύτερος και πιο ανθεκτικός αγωνιστικά παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός με τον ερχομό του 2020, τόσο πιο πολύ θα αναγκάσει το «σύστημα» να ξεγυμνωθεί. Γιατί (εκτιμώ ότι) τα όσα είδαμε στο Βόλο θα είναι... πταίσμα όσο οι ερυθρόλευκοι αντέχουν και συνεχίζουν να είναι στην κούρσα του τίτλου. Στα πλέι οφ δε, αναμένεται... υπερθέαμα. Αν νομίζατε ότι γνωρίζετε όλους τους κανονισμούς του αθλήματος, θα εκπλαγείτε. Υπάρχουν κι άλλοι. Κι αν δεν υπάρχουν, θα εφευρεθούν.

Διαβάστε επίσης

Τσιμίκας ή Γιαννούλης;

Τσιμίκας ή Γιαννούλης;

Μερικές σκέψεις με αφορμή τη σύγκριση που γίνεται και έχει αρκετά «ίσως» και «μπορεί». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.