Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν «ήταν» πέναλτι του Καμαρά...

Αν «ήταν» πέναλτι του Καμαρά...
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 - 10:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Με έκπληξη αλλά, κυρίως, απογοήτευση διάβασα ρεπορτάζ που αφορούσε στην ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων του φετινού πρωταθλήματος η οποία έγινε στην ΚΕΔ. Αφού κάνουμε κουβέντα με δεδομένο (σ.σ.: δεν ασχολούμαι με τέτοιο ρεπορτάζ, δεν έχω δική μου πληροφόρηση) ότι είναι απολύτως ακριβή τα όσα διέρρευσαν, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία σωτηρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν οι υποτιθέμενοι γνώστες λένε (ειδικά) για τη φάση του Καμαρά στο πρόσφατο ντέρμπι ότι ήταν πέναλτι, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Ότι ο Αφρικανός χαφ του Ολυμπιακού «καθάρισε» τη φάση βρίσκοντας καθαρά πρώτα τη μπάλα και μετά στο πάτημά του βρήκε τον παίκτη του Παναθηναϊκού αποτελεί μια... λεπτομέρεια για τους... φωστήρες της διαιτησίας. Λεπτομέρεια, γι' αυτούς επίσης, ήταν ότι ο Καμαρά είχε στην κατοχή του τη μπάλα και του έφυγε λίγο το κοντρόλ, ωστόσο και πάλι πρόλαβε να διώξει.

Κι αφού «ήταν» πέναλτι του Καμαρά και έκαναν αναφορά και σε άλλες φάσεις του φετινού πρωταθλήματος, γιατί δεν είπαν ότι ήταν και φάουλ στον Γκερέρο το 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη; Με τη λογική τους ήταν ξεκάθαρο φάουλ του Σταυρόπουλου στον Ισπανό επιθετικό του Ολυμπιακού. Πρώτα βρήκε μπάλα ο παίκτης του Πανιωνίου (κλέβοντας και βγήκε η αντεπίθεση της ισοφάρισης) αλλά αμέσως μετά... έκοψε στα δύο τον Γκερέρο. Άρα, φάουλ. Άρα όχι ισοφάριση. Άρα, όχι δύο χαμένοι βαθμοί για τον Ολυμπιακό. Κάνω λάθος κύριοι της ΚΕΔ; Μάλιστα, στη φάση αυτή ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε ξεκάθαρη κατοχή μπάλας και ο αντίπαλος ήρθε από πίσω. Γιατί δεν βγάλατε πόρισμα για τη φάση; Γιατί δεν την αναφέρατε αυτή; Σ' αυτή αποδόθηκε δικαιοσύνη αλλά του Καμαρά ήταν πέναλτι; Υπάρχει μια ανακολουθία διαιτητικής λογικής, έτσι δεν είναι; Για ψαχτείτε λίγο...

ΥΓ: Προφανώς δεν υπάρχει κανένα -αληθινά ποδοσφαιρικό- πέναλτι και στη φάση του Μακέντα του οποίου η αντίδραση / πτώση είναι «με χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα» και όχι «με πάτησε και προσπάθησα να τρέξω προς τη μπάλα αλλά δεν τα κατάφερα». Είμαι αναμφίβολα υπέρ του VAR (του κανονικού, όχι του ελληνικού...) που βοηθάει στο να αποδίδεται δικαιοσύνη αλλά, στον αντίποδα, θα γεμίσουμε... Μακέντες. Με την παραμικρή επαφή, πάτημα, τράβηγμα θα σωριάζονται στο έδαφος και θα ελπίζουν ότι με τη βοήθεια του VAR (σ.σ.: στην κάμερα δεν υπάρχει δυναμόμετρο) θα κερδίζουν πέναλτι. Γι' αυτό οι διαιτητές πρέπει να είναι προσεκτικοί και ο Γκεστράνιους σ' αυτό το ματς έδειξε πώς ακριβώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε ανάλογες φάσεις.

Διαβάστε επίσης

Το πιο δύσκολο, ως το επόμενο

Το πιο δύσκολο, ως το επόμενο

Η λογική μάχης κόντρα στην αήττητη στο σπίτι της Λαμία και η νέα έδρα (Βόλος) ξένων γλωσσών. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.