Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αρματωμένος» στις δύσκολες «πίστες»

«Αρματωμένος» στις δύσκολες «πίστες»
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 - 15:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Θυμάμαι στο παρελθόν, όχι και το τόσο μακρινό, ματς σαν κι αυτό με την Καλαμάτα να πλήττω αφόρητα. Κι αυτό γιατί, πρώτοι απ' όλους, έπλητταν όσοι έμπαιναν στο γήπεδο να παίξουν. Η λέξη αγγαρεία φοριόταν πολύ γιατί ταίριαζε και πολύ σε κάθε ανάλογη περίσταση.

Χθες έβλεπα τον Κούτρη στις καθυστερήσεις να κάνει τάκλιν του... θανάτου λες και αν δεν έκοβε ο Ολυμπιακός θα έχανε την πρόκριση. Έβλεπα και τον Ομάρ να είναι ψηλά στην αντίπαλη περιοχή προσπαθώντας να βγάλει ασίστ ή να απειλήσει ο ίδιος. Γενικώς όσοι έπαιξαν, μικροί και μεγάλοι, μόχθησαν για το καλύτερο. Κι αυτό, νομίζω, είναι πολύ σημαντικό.

Είναι μια προσωπική «νίκη» του προπονητή, Πέδρο Μαρτίνς, που κατάφερε να πείσει άπαντες ότι ο δρόμος για την 11άδα στα πιο σημαντικά ματς περνάει από τη σοβαρότητα σε παιχνίδια σαν κι αυτό με την Καλαμάτα. Φυσικά και ο δρόμος για την 11άδα περνάει, ακόμα πιο πολύ, από τις προπονήσεις που γίνονται καθημερινά στο Ρέντη. Θες να παίξεις; Σκίσου στην προπόνηση, απλό είναι.

Από εκεί και έπειτα, το συγκεκριμένο ματς ήταν το δεύτερο και τελευταίο του 2020 που χαρακτηρίζεται εύκολο για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ανηφόρα μπροστά. Μεγάλη ανηφόρα. Με ματς δύσκολα και δίχως ανάσα. Άρης, ΟΦΗ, ΑΕΚ κ.τ.λ. κ.τ.λ. Το θετικό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι πάνε σ' αυτή την ανηφόρα... αρματωμένοι. Μετά την επιστροφή των Βαλμπουενά, Λάζαρου, Σισέ γύρισαν και οι Γκιλιέρμε, Φορτούνης και οσονούπω οι Ποντένσε, Σουντανί. Ομάδα... πρωταθλήματος συνθέτουν μόνο αυτοί που έλειπαν. Προσθέτοντας κι αυτούς που έπαιζαν, καταλαβαίνουμε πώς έχει η κατάσταση.

Από το χθεσινό ματς, πέρα από τη διάθεση που είχαν όλοι και τις επιστροφές Φορτούνη και Γκιλιέρμε, «κρατάω» την εμφάνιση του Λοβέρα και μαζί μ' αυτόν εκείνες των Κούτρη και Λάζαρου.

Να μου επιτρέψετε ωστόσο να «κρατήσω» ακόμα πιο πολύ την κερκίδα. Τετάρτη απόγευμα, Γενάρη μήνα, με αντίπαλο ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και το πρώτο ματς 2-0 το ουσιαστικό ενδιαφέρον ήταν μηδενικό. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η προσέλευση του κόσμου χθες ήταν πολύ καλή με όλες αυτές τις συνθήκες που υπήρχαν. Βαθιά υπόκλιση λοιπόν από μένα, όχι ότι έχει και ιδιαίτερη αξία για τον οποιονδήποτε, σε όλους όσοι ξόδεψαν χρόνο και χρήμα για να βρεθούν χθες στο Γ. Καραϊσκάκης.

Διαβάστε επίσης

Κάνε restart και βάλε pin

Κάνε restart και βάλε pin

Ο Ολυμπιακός σε διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.