Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο καθαρός ουρανός και οι αστραπές

Ο καθαρός ουρανός και οι αστραπές
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 13:24
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από την πρώτη στιγμή, στην περιβόητη και σοβαρή υπόθεση πιθανής πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, ήμουν κατασταλαγμένος. Διαβάζοντας / ακούγοντας / μαθαίνοντας τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη διαδικασία που έγινε στην ΕΕΑ αισθάνομαι ότι έχω μάθει όλα όσα έπρεπε. Δεν χρειάζεται, πάντα, να υπάρχουν μπροστά σου όλα τα δεδομένα. Καταλαβαίνεις πολλά και απ' αυτά που λέγονται αλλά κι απ' αυτά που δεν λέγονται ή δεν απαντώνται.

Αρκετά... ομιλητικές μοιάζουν και διάφορες απουσίες από τη διαδικασία. Όπως και επιχειρήματα του τύπου: ιδιοκτήτης της Κορίνθου είναι ο... Φούφουτος και όχι ο Γιάννης που νομίζατε. Το πρόσφατο στόρι μου θύμισε μια αξέχαστη απολογία της ΑΕΚ όταν ποδοσφαιριστής της (Νάβας) είχε κληθεί σε απολογία για κ@λοδάχτυλα που είχε κάνει και ενώπιον του δικαστηρίου ακούστηκε το αμίμητο: έδειχνε το σκορ.

Από την ΕΕΑ λοιπόν, εγώ, περιμένω να πει τα προφανή και να εισηγηθεί ό,τι προβλέπεται. Ποιά είναι τα προφανή; Δεν έχετε γνώμη; Εξάλλου, προφανές για μένα μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ' αυτό που βλέπει ο άλλος. Μπορεί κάποιος να βλέπει ότι υπάρχουν παρατυπίες που προβλέπουν σοβαρές ποινές. Μπορεί εγώ να βλέπω ότι η σχέση ΠΑΟΚ - Ξάνθης είναι αγνή και πιστοποιείται με έγγραφα όπως πιστοποιείται η αγνότητα μιας συζύγου με το... σεντόνι που κρεμιέται στο μπαλκόνι την πρώτη νύχτα νεόνυμφου ζευγαριού.

Είμαι βέβαιος πως ό,τι παρατυπία διαπιστωθεί, αν διαπιστωθεί, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν μπορώ να φανταστώ... εκπτώσεις ή... στρογγυλοποιήσεις. Οι άνθρωποι της ΕΕΑ είναι σοβαροί, έμπειροι όλοι τους και γνώστες του αντικειμένου. Άρα αναμένουμε άπαντες το πόρισμα που θα δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο να προχωρήσει μπροστά δίχως... σκιές. Όπως και να 'χει, ό,τι αποτέλεσμα κι αν βγάλει η ΕΕΑ, κέρδος θα είναι για το ποδόσφαιρο.

Κέρδος θα είναι να τιμωρηθεί κάποιος που έκανε παρατυπία. Κέρδος θα είναι και ν' αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κάτι (σ.σ.: κυρίως αναφορικά με την ενδεχόμενη πολυιδιοκτησία ο λόγος) ωστόσο αφού έγινε η καταγγελία καλώς ελέγχθηκε για να μην υπάρχουν σκιές.

Βλέπω άγχος σε μερικούς και δεν πρέπει. Εξάλλου, ο καθαρός ουρανός τις... αστραπές δεν πρέπει να τις φοβάται, έτσι δε λένε;

ΥΓ: Για το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη θα τα πούμε αύριο.

Διαβάστε επίσης

Γελασμένος (θα) είναι...

Γελασμένος (θα) είναι...

Ένα ματς που άλλοι ευχαριστιούνται και οι προπονητές... τρώνε τα νύχια τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Κάνε restart και βάλε pin

Κάνε restart και βάλε pin

Ο Ολυμπιακός σε διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.