Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γελασμένος (θα) είναι...

Γελασμένος (θα) είναι...
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 - 13:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ματς σαν κι αυτό του Ολυμπιακού με τον Άρη ανήκει στην κατηγορία εκείνων που ευχαριστιούνται οι θεατές και κάνουν τους προπονητές να... τρώνε τα νύχια τους. Στο πρώτο μισάωρο αισθανόσουν ότι είχες παρακολουθήσει... δύο αγώνες. Δύο γκολ, δοκάρι, τελικές και στις δύο εστίες αλλά και φάσεις που είχαν την προϋπόθεση να γίνουν κάτι σπουδαίο αλλά για λάθος πάσα ή σφύριγμα δεν έγιναν.

Κι επειδή συχνά αναπαράγονται κλισέ, διαπιστώσαμε χθες ότι το να παίζει ο Ολυμπιακός με τρία κεντρικά χαφ δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αμυντικογενής και στερείται δημιουργίας και επιθετικών ιδεών. Χθες δεν συνέβη κανένα από τα δύο. Και σφιχτός δεν ήταν, αφού ο Άρης έφτασε πολλές φορές μπροστά από τον Σα με αξιώσεις, και επιθετικά είχε ιδέες σκοράροντας τέσσερις φορές και με λίγη προσοχή παραπάνω θα μπορούσε να βάλει 1-2 γκολ ακόμα.

Ο Μαρτίνς θα... τρώει σίγουρα τα νύχια του βλέποντας χαζά λάθη / πουλήματα μπάλας από τερματοφύλακα και στόπερ και φυσικά την αδιανόητη αντίδραση του Καμαρά στο 2ο γκολ του Άρη όταν ο Λάρσον του έκλεψε τη μπάλα και ο Αφρικανός χαφ παράτησε τη φάση για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή για φάουλ! Το θετικό απ' όλο αυτό είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκεται σε δημιουργικό / επιθετικό φορμάρισμα και ταυτόχρονα το αρνητικό ότι έχει αυξήσει τη συχνότητα των χαζών λαθών του.

Ξεκάθαρο, για το πρώτο, είναι ότι βοηθάει ο factor Βαλμπουενά και για το δεύτερο η έλλειψη συγκέντρωσης και η χαλαρότητα λογικών: το... έχουμε το ματς. Κανένα ματς δεν κερδίζεται εκ των προτέρων και το χειρότερο που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στον εαυτό του ώστε να... υπονομεύσει τη δική του πολλή και σκληρή δουλειά ως τώρα στη σεζόν είναι να πιστέψει ότι θα κερδίσει με το όνομα και τη φανέλα. Γελασμένος (θα) είναι.

ΥΓ: «Βράζει», λέει, ο λαός του Άρη. Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις. Ο λαός του ΠΑΟΚ δεν... έβρασε ποτέ. Δεν διαβάσαμε πώς αντέδρασε μετά από την πρόσφατη 4άρα από τον Άρη. Πώς αντέδρασε μετά από τον αποκλεισμό από το... χωριό της Έστερσουντ. Πώς αντέδρασε σε τόσες και τόσες ντροπές του ΠΑΟΚ και ειδικά τις ευρωπαϊκές. Τυχαίο θα είναι, πέφτει το ίντερνετ τις πιο ακατάλληλες στιγμές.

ΥΓ2: Σε συνέντευξή του ο Σαββίδης το 2015 (στην οποία μεγαλομέτοχο τον... ανέβαζαν και τον... κατέβαζαν και τον ρωτούσαν γιατί αγόρασε τον ΠΑΟΚ αλλά εκείνος δεν διέψευδε) υποστήριξε ότι στόχος του είναι να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στο top20 της κατάταξης των ευρωπαϊκών ομάδων. Αυτή τη στιγμή ο δικέφαλος είναι 72ος, ακριβώς κάτω από την Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν...

Διαβάστε επίσης