Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ατζέντα και η ουσία

Η ατζέντα και η ουσία
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 10:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εδώ και καιρό, συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Πράγματα για τα οποία άνθρωποι που συνήθως διυλίζουν κουνούπια, τώρα καταπίνουν καμήλες. Φυσικά δεν προκαλεί εντύπωση. Τη δουλειά τους κάνουν. Όπως εκείνοι νομίζουν με μοναδικό γνώμονα, προφανώς όχι το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά την δική τους (επί πτωμάτων, ας είναι και του ποδοσφαίρου) επίτευξη του στόχου. Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο Ολυμπιακός μίλησε για μερικές... καμήλες που τις έχουν καταπιεί αμάσητες.

Έκανε λόγο για την -σε μια νύχτα- αντικατάσταση από την ΕΠΟ τριών μελών του Δευτεροβάθμιου οργάνου Αδειοδότησης. Υπενθύμισε ότι παραμένει στο πόστο του ο Πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ παρά το ασυμβίβαστο που υπάρχει με τον γιο του να εργάζεται σε κανάλι ιδιοκτησίας Σαββίδη. Μίλησε και για ορισμούς διαιτητών αλλά πλέον αυτά μοιάζουν με... χαλάζι σε κήπο που έχει περάσει ξηρασία. Τί να φοβηθεί; Τί παραπάνω να χαλάσει; Ο Ολυμπιακός, δυστυχώς για την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρχίζει να μαθαίνει ζώντας με την σοβαρή πιθανότητα να του ακυρωθεί κανονικό δικό του γκολ ως οφ σάιντ (με Βόλο), να μετρήσει γκολ εις βάρος του γκολ που είναι οφ σάιντ (με Άρη), να υποδειχθεί εις βάρος του πέναλτι εκτός περιοχής (με ΠΑΟ), να μην του δοθεί καθαρό πέναλτι (με ΠΑΟΚ, Ξάνθη κτλ.). Μία ακόμα Κυριακή στη... δουλειά με τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Υπάρχουν λοιπόν πολλά σοβαρά ανοιχτά θέματα και ο Ολυμπιακός έχει δίκιο να αναρωτιέται φωναχτά για την ουσία και την ατζέντα της συνάντησης των ιδιοκτητών (σ.σ.: αν και κάποιοι ίσως χρειαστεί να περάσουν από ΚΕΠ να πάρουν εξουσιοδότηση από τη σύζυγο για να παραστούν) των αποκαλούμενων Big4 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τί ακριβώς θα συζητήσουν; Δεν πρέπει να προηγηθούν άλλα πράγματα πρώτα που θα οδηγούν προς το να παιχτεί το υπόλοιπο (γιατί δυστυχώς ό,τι έγινε, έγινε και δεν γυρίζει πίσω) της σεζόν με ίσους όρους; Μιλάμε για την ουσία.

Προφανώς, προσωπικά, θέλω να γίνει αυτή η συνάντηση και να οδηγήσει κάπου καλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο που επί των ημερών Γραμμένου κατρακυλάει διαρκώς στην ανυποληψία. Δεν έχω παρά να συμμεριστώ τις ανησυχίες που εξέφρασε με την ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός. Πώς στην ευχή θ' αρχίσει αυτή η κουβέντα; Και πού θα καταλήξει; Τί εγγυήσεις για fair play θα δοθούν; Ποιός θα τις δώσει και ποιός, αν τις δώσει, θα τις εννοεί; Σας φαίνεται το... εξυγιαντικό στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου να επιθυμεί ισονομία; Προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο, μακάρι να κάνω λάθος.

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως ότι ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται big και μπαίνει ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, κι ενώ την ίδια στιγμή δεν μπαίνει ο Άρης με τον οποίο έχουν ίδια πρωταθλήματα, με ξεπερνά. Πιο πολύ το Big 3+1 ταιριάζει ως ονομασία...

ΥΓ2: Κουβέντα για το όποιο πάρε και το όποιο δώσε καλό θα είναι να κάνουμε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Μέχρι τότε, υπομονή και, κυρίως, λογική. Θα πω μόνο ότι καμία πώληση ή μη πώληση (και καμία απόκτηση ή μη απόκτηση) δεν εγγυάται τίποτα. Θυμηθείτε την πανάκριβη επιστροφή (δανεισμό) του Μιραλάς Γενάρη μήνα, θυμηθείτε την περυσινή άρνηση πώλησης του Σισέ. Αυτά.

Διαβάστε επίσης

Γελασμένος (θα) είναι...

Γελασμένος (θα) είναι...

Ένα ματς που άλλοι ευχαριστιούνται και οι προπονητές... τρώνε τα νύχια τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.