Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ματς που «πέφτουν» κορμιά

Ματς που «πέφτουν» κορμιά
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 09:56

Σε μια μέρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με την περιβόητη συνάντηση των φανερών με τους «ο κόσμος το 'χει τούμπανο και στην ΕΕΑ αναζητούν το κρυφό καμάρι» ιδιοκτήτες του αποκαλούμενου Big4 (είπαμε, 3+1 έπρεπε να λέγεται αλλιώς θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και ο Άρης) του ελληνικού ποδοσφαίρου, το δικό μου μυαλό... τρέχει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει ένα πολύ πολύ, πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι στο οποίο πέρυσι «κάηκε» πολύς κόσμος από πλευράς Ολυμπιακού σε μια ήττα που είχε στοιχίσει και πονέσει πολύ. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Μεριά στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μιράντα. Ο Τουρέ έπαιξε 10άρι και στο ημίχρονο έδωσε τη θέση του στον Φετφατζίδη. Αλλαγή στο ημίχρονο, αντί του Καμαρά, είχε μπει και ο Νάτχο. Και αλλαγή στο 65' αντί του Λάζαρου είχε μπει ο Μάνος που τώρα είναι ξανά στον ΟΦΗ...

Κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει ο Ολυμπιακός έχει να χάσει πολλά. Εκτός από βαθμούς και πιθανώς την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αρκετή από την ηρεμία που του δίνει η κορυφή. Γι' αυτό λοιπόν χαρακτηρίζω κομβικό ΚΑΙ αυτό το ματς στο «Γεντί Κουλέ». Θα πέσουν... κορμιά (όχι κυριολεκτικά, μην παρεξηγηθώ) και τα περισσότερα που θα πρέπει να έχουν μείνει στο έδαφος στη λήξη του αγώνα θα πρέπει να είναι Κρητικά.

Οξυγόνο είναι για τον Ολυμπιακό κάθε 3ποντο. Οξυγόνο και ταυτόχρονα αφορμή ώστε όσοι τον κυνηγούν να το... χοντραίνουν περισσότερο (πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει, εύλογα αναρωτιέται κανείς) το un-fair play που βλέπουμε κάθε Σ/Κ (ή και Τεταρτο-Πέμπτες) στα γήπεδα της Λίγκας. Δεν απαιτεί κανείς μπαλάρα, νίκη θέλει. Τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να κατακτηθεί και αυτή η νίκη.

Διαβάστε επίσης

Γελασμένος (θα) είναι...

Γελασμένος (θα) είναι...

Ένα ματς που άλλοι ευχαριστιούνται και οι προπονητές... τρώνε τα νύχια τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.