Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο σύγχρονος άθλος του Ολυμπιακού

Ο σύγχρονος άθλος του Ολυμπιακού
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 - 13:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στο Βόλο ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ολυμπιακού επειδή το VAR δεν είχε γραμμή. Στη Λαμία, μόλις μία μέρα μετά την περιβόητη συνάντηση που έγινε για να έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέτρησε γκολ του ΠΑΟΚ που (φαίνεται να) είναι οφ σάιντ επειδή το VAR, στιγμιαία, δε λειτουργούσε. Είναι ξεκάθαρο ότι το τελευταίο που μπορεί να συμβεί στο φετινό πρωτάθλημα είναι να πλήξουμε. Ένα πρωτάθλημα χωρίς γραμμή οφ σάιντ, (εσχάτως και) χωρίς VAR, χωρίς ίσους όρους, χωρίς ντροπή.

Προσωπικά δεν μπορώ και δεν θα χρεώσω δόλο σε κανέναν εφόσον δε γίνεται να αποδείξω κάτι. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι το τελευταίο για το οποίο πρέπει να φημίζεται (και) ο φετινός μαραθώνιος είναι η αξιοπιστία. Τα λάθη των ανθρώπων που μπαίνουν στο γήπεδο αλλά κι εκείνων που χειρίζονται το VAR είναι σοβαρά και επαναλαμβανόμενα κι αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι... περίεργο, τίθεται θέμα της αντιληπτικής τους ικανότητας και φυσικά της όρασής τους.

Είναι πραγματικά ν' απορεί κανείς τί στην ευχή θα γίνονταν αν δεν υπήρχε η υποτιθέμενη (στην πράξη δεν μοιάζει και τόσο) βοήθεια του VAR. Προσωπικά δεν θέλω ούτε να διαλύσει το πρωτάθλημα, ούτε να διακοπεί, ούτε να γίνει GREXIT. Το λατρεύω το ποδόσφαιρο και θέλω να το βλέπω να παίζεται. Να παίζεται και να διασκεδάζει όλο τον κόσμο όχι να τον οδηγεί να σιχτηρίζει αγωνιστική με αγωνιστική και στον καναπέ του ψυχαναλυτή. Όμως, από την άλλη, αναρωτιέμαι κι εγώ πώς μπορεί να συνεχιστεί έτσι;

Αν το καλοσκεφτείς, μόνο σ' αυτά τα δύο ματς που προαναφέρθηκαν να παίρνονταν οι σωστές αποφάσεις το +1β. του Ολυμπιακού θα ήταν +5β. Ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι πρώτη μετά από 20 αγωνιστικές μοιάζει με έναν ποδοσφαιρικό άθλο. Αν υπήρχε ειδικό βραβείο για τις σωματικές και πνευματικές αντοχές μιας ομάδας κόντρα σε διαφόρων ειδών εμπόδια θα έπρεπε να το είχε ήδη πάρει ο Ολυμπιακός και με μεγάλη διαφορά. Ειλικρινά δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να ειπωθεί. «Μιλάει» η εικόνα στο γήπεδο και οι αποφάσεις που παίρνονται.

Δεν σας κρύβω ότι με... εντυπωσίασε το θάρρος της γνώμης των διαιτητών στη Λαμία ώστε, παρά το πρόβλημα στο VAR, κατακύρωσαν το γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ. Φαντάζομαι (λέτε να κάνω λάθος;) θα είχαν το ίδιο θάρρος και θα έπαιρναν ακριβώς την ίδια απόφαση αν είχε σκοράρει η γηπεδούχος ομάδα... Έμοιαζε με το θάρρος εκείνων στο Βόλο για την ακύρωση του γκολ του Σουντανί. Δεν είχαν γραμμή αλλά η κοφτερή τους ματιά τους βοήθησε να πάρουν τη «σωστή» απόφαση. Αν ήταν σωστή για τη δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου ή όχι είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εμείς εδώ. Ο καθένας και μάτια έχει να δει και νιονιό (μυαλό ντε) για να σκεφτεί. Καλημέρα. Και καληνύχτα.

ΥΓ: Φαντάζεστε επί Γκιρτζίκη να συνέβαιναν αυτά με το VAR τί θα είχε γραφτεί / συμβεί;

ΥΓ2: Το εκπληκτικό είναι ότι εκείνοι που δεν θέλουν να μιλήσουν για τη διαιτησία για ευνόητους λόγους, αν τους βάλεις στο τραπέζι και μιλήσεις αποκλειστικά για την ποδοσφαιρική εικόνα, θα διαπιστώσουν ότι τελικά τους συμφέρει κι εκείνους να μιλάνε για διαιτησία μπας και βρουν φάση για να... αφαιρέσουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, μόνο πώς πέρασε πρόσφατα ο Ολυμπιακός από τη Λαμία και πώς χτες ο ΠΑΟΚ... Και φέρτε στο νου τα ματς των δύο και με άλλες ομάδες. Έχω άδικο...;

Διαβάστε επίσης

Κυριάρχησε αλλά...

Κυριάρχησε αλλά...

Για μία ακόμη φορά αυτός ο Ολυμπιακός δεν πήρε ό,τι άξιζε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.