Ντουντούκα
Απόψε δείχνεις τι εστί Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ένα ματς, χίλιες παγίδες

Ένα ματς, χίλιες παγίδες
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 12:36
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν μου ζητούσαν να επιλέξω τον συντελεστή δυσκολίας του αποψινού ματς με την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό θα τον κατέτασσα στο top3 της σεζόν στο πρωτάθλημα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Προφανείς και δεύτερης ανάγνωσης. Τί να πρωτοπεί κανείς; Πάντα τα ματς των δύο ομάδων είναι ιδιαίτερα και ειδικά τα εκτός έδρας για τους ερυθρόλευκους.

Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει την ΑΕΚ στο σπίτι της από τον Νοέμβριο του 2012, σεζόν που εν τέλει η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Μην ξεχνάμε επίσης πόσο ιδιαίτερος τόπος είναι για τον Ολυμπιακό το ΟΑΚΑ. Ένα στάδιο στο οποίο έχει πολλές υπέροχες αναμνήσεις αλλά και ουκ ολίγες δυσάρεστες. Ειδικά τις πιο πρόσφατες σεζόν με την Ένωση τα αποτελέσματα και «πόνεσαν» και στοίχισαν.

Όσον αφορά το σήμερα, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής λόγω του νέου τεχνικού. Αυτό την κάνει πιο δύσκολα προβλέψιμη αφού ο Καρέρα επιχειρεί να φέρει νέα στοιχεία. Παράλληλα υπάρχει πια και νέος παίκτης (Σιμάνσκι) στα πλάνα των κιτρινόμαυρων. Επίσης η ΑΕΚ είναι αρκετά επιθετική αφού έχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος με 25 γκολ (24 ο Ολυμπιακός). Σε συνδυασμό με την σχετικά φτωχή επιθετική συγκομιδή των ερυθρόλευκων μακριά από το σπίτι τους, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Η ομάδα του Μαρτίνς έχει 18 γκολ ενεργητικό σε 10 εκτός έδρας ματς ως τώρα στο πρωτάθλημα αλλά τα 12 εξ' αυτών έχουν σημειωθεί στα τρία με Παναιτωλικό, Αστέρα και Λαμία.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι η ΑΕΚ, εντός έδρας, δεν έχει μόνο την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος αλλά και μία από τις χειρότερες άμυνες με 11 γκολ παθητικό. Βεβαίως, τα περισσότερα είναι στην προ Καρέρα εποχή κι αυτό πρέπει να το συνυπολογίσουμε.

Κομβική, το δίχως άλλο, είναι η απουσία του Σεμέδο για τους ερυθρόλευκους. Δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε γιατί είναι σημαντικός για την οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού ο υψηλόσωμος στόπερ. Ακόμα και στις μέρες που δεν έχει τη μέγιστη συγκέντρωση και κάνει λάθη, σε γενικές γραμμές η απόδοσή του είναι σε τουλάχιστον καλά στάνταρ. Και φυσικά μην ξεχνάμε τη δύναμη της συνήθειας, όλοι οι υπόλοιποι στην άμυνα έχουν μάθει πια να παίζουν μαζί του...

Δεν χρειάζεται να το κουράσουμε περισσότερο. Το ματς είναι πολύ πολύ δύσκολο. Και για να κερδηθεί απαιτείται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και η μέγιστη δυνατή προσπάθεια απ' όλους όσοι βρεθούν στο ΟΑΚΑ. Ακόμα και από τους παίκτες του πάγκου.

Έχει κάνει τεράστια προσπάθεια κόντρα σε όλους και σε όλα ο Ολυμπιακός ώστε να φτάσει ως εδώ πρώτος στη βαθμολογία. Θα είναι κρίμα να γλιστρήσει και να πέσει. Κρίμα, πριν και πάνω απ' όλα, για τον ίδιο του τον κόπο. Προπονητής και παίκτες έχουν μοχθήσει πολύ και αξίζουν να είναι εκεί που βρίσκονται. Άξιζαν βεβαίως να είναι και με απόσταση ασφαλείας από τον 2ο αλλά ας μην ανοίξουμε ξανά σήμερα τη συγκεκριμένη κουβέντα. Δεν θα οδηγήσει πουθενά εξάλλου. Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα πια...

Διαβάστε επίσης

Κυριάρχησε αλλά...

Κυριάρχησε αλλά...

Για μία ακόμη φορά αυτός ο Ολυμπιακός δεν πήρε ό,τι άξιζε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.