Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ενταύθα

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ενταύθα
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 - 09:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Οι νόμοι είναι για να τηρούνται. Αν η τήρησή τους μας φέρνει σε δύσκολη θέση είναι για να τους αλλάζουμε, όλοι το ξέρουν αυτό. Μεγαλωμένος από γονείς που δεν έδιναν... χαρτάκι κάθε φορά στις εκλογές (μπαμπάς πράσινος, μαμά μπλε) αλλά επέτρεπαν σε μένα και τα αδέρφια μου να ψηφίζουμε ό,τι νομίζουμε, ήταν απολύτως λογικό να μην βλέπω ως... ταμπού ή επτασφράγιστο μυστικό την όποια επιλογή στην κάλπη. Αντιθέτως θεωρώ ταμπού (και γι' αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ, όσοι με παρακολουθείτε το ξέρετε) και μη αποδεκτό να προσπαθώ να σας επηρεάσω με τον οποιονδήποτε τρόπο ώστε να ψηφίσετε κάτι που εγώ νομίζω σωστό. Ξέρω, το παράκανα με τον πρόλογο αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να δώσω και το... περιτύλιγμα για να με καταλάβετε απόλυτα.

Δεν έχω κανέναν δισταγμό να σας πω ότι στις πρόσφατες εκλογές ψήφισα ΝΔ. Όχι επειδή όπως υποψιάζονται κάποιοι έξυπνοι (...) έπεσε... γραμμή αλλά επειδή δεν με ικανοποιούσε «αυτό» που υπήρχε μέχρι «χθες». Και προφανώς οι σοβαρές μου ενστάσεις ήταν εκτός αθλητισμού. Σήμερα λοιπόν ως ψηφοφόρος της τωρινής κυβέρνησης αισθάνομαι άβολα. Πράγματα που έβλεπα στους προηγούμενους και ήθελα να κλειστούν στο ντουλάπι της ιστορίας, συνεχίζονται με τον ίδιο, για να μην πω και χειρότερο τρόπο. Ενδεχομένως θυμάστε δύο blog μου πριν από μερικές εβδομάδες με τον ίδιο τίτλο για την καταγγελία του Ολυμπιακού αναφορικά με πιθανή συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης. «Τί (παραπάνω) θα πει η ΕΕΑ», ήταν ο τίτλος του blog που είχε part1 και part2; Και ήρθε η ΕΕΑ να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι καταλαβαίναμε / βλέπαμε / αισθανόμασταν στη σχέση του δικεφάλου με την ομάδα της Θράκης. Η ΕΕΑ δεν έβαλε κάτι έξτρα στο τραπέζι της κουβέντας, ούτε αφαίρεσε κάτι. Είπε ακριβώς αυτό που αναμέναμε. Ανέμενα, για να μη μιλήσω και για δικό σας λογαριασμό και δεν είναι σωστό.

Κι αφού λοιπόν η επιτροπή που είναι (δεν είναι;) η πλέον αρμόδια για να κρίνει και να εισηγηθεί, απεφάνθη ότι υπάρχει «θέμα», είδαμε σε διάστημα μόλις 12 ωρών να περνάει μπροστά από τα μάτια μας, σαν ταινία σε fast forward (από την ώρα που ανακοινώθηκε η εισήγηση ως την πρόθεση / απόφαση της Κυβέρνησης να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία) η σύγχρονη ιστορία της χώρας. Η ιστορία από τα '80s και τα αλησμόνητα «δώστα όλα» μέχρι το σήμερα. Μια διαδρομή με μεγάλα φαγοπότια. Γεμάτη γρήγορους πλουτισμούς και ακόμα πιο γρήγορες και ανώμαλες πτωχεύσεις. Μια διαδρομή με φούσκες των οποίων τώρα βιώνουμε το οδυνηρό σκάσιμο.

Για να μην το κουράσω περισσότερο, αν ήμουν σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκτός του Ποντένσε θα πούλαγα και τον Τσιμίκα και τον Σα και τον Ελ Αραμπί και τον Γκιλιέρμε και τον Καμαρά, και τον Σισέ, και τον Ομάρ και τον Κούτρη και τον Σεμέντο και, γενικώς, ό,τι πουλιέται. Όλα τα «ασημικά» της ομάδας. Ακόμα και τον Μαρτίνς. Και θα έβαζα έναν φίλο μου (όχι συγγενή) ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, ν' αγοράσει 3-4 ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Και πιο φθηνά θα μου έβγαινε και λιγότερο άγχος θα είχα ώστε, πριν καν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, να είμαι το πρώτο φαβορί για την κατάκτησή του. Κάποια στιγμή θ' αποδεικνύονταν η πολυϊδιοκτησία αυτών των ομάδων και θα έχαναν μερικούς βαθμούς. Ε, και; Μικρό το κακό. Τη δουλειά μου θα την είχα κάνει με ελάχιστο κόστος και υπό την ανοχή πια, νόμου του κράτους. Σαν την προ ετών περιβόητη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ένα πράμα... Καταπάτησες και έχτισες εκεί που δεν έπρεπε αλλά, δε βαριέσαι, δώσε το κατιτίς σου (ή κλείσε κάνα δρόμο, ό,τι βολεύει) και καθάρισες.

ΥΓ: Θα μπορούσα να γράφω μέχρι… του χρόνου, για όλα όσα έχουν συμβεί από την ανακοίνωση της εισήγησης της ΕΕΑ και μετά. Φυσικά και για την παρουσία και τα σοκαριστικά (κάποιοι τα χαρακτηρίζουν και γραφικά, είναι θέμα οπτικής) λεγόμενα υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΟΚ σε τηλεοπτικό πάνελ για τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν ανάλογες σοβαρές συνέπειες. Όμως δεν έχω άλλο «κέφι», παραδίνομαι. Κι αυτό είναι το χειρότερο που έχει συμβεί πια σε όλους μας. Κάποτε διυλίζαμε κουνούπια και τώρα καταπίνουμε αμάσητες καμήλες.

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι κρίμα;

Δεν είναι κρίμα;

Η ερυθρόλευκη γεωμετρία και το δύσκολο που μοιάζει απλό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Κυριάρχησε αλλά...

Κυριάρχησε αλλά...

Για μία ακόμη φορά αυτός ο Ολυμπιακός δεν πήρε ό,τι άξιζε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.