Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παγκόσμια ημέρα του «εκτίμησε ό,τι έχεις»

Παγκόσμια ημέρα του «εκτίμησε ό,τι έχεις»
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 - 13:23
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ετοιμαζόμουν ν' αρχίσω να γράφω τις σκέψεις μου για το σημερινό ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο όταν... τράκαρα (σ.σ.: στις 10 Δεκέμβρη τράκαρα κυριολεκτικά και κατέστρεψα το αυτοκίνητό μου πέφτωντας σε μίνι κατάθλιψη αλλά πλέον μου φαίνεται τόσο ασήμαντο αφού βγήκα δίχως γρατζουνιά) με δύο κείμενα / ποστ στο facebook που είναι αφιερωμένα στη σημερινή μέρα. Την παγκόσμια μέρα παιδικού καρκίνου. Παιδί και καρκίνος. Δύο τόσες «βαριές» και αντίθετες λέξεις δίπλα δίπλα. Παιδί που σημαίνει ζωή και ελπίδα και από την άλλη αυτό το δυσβάσταχτο φορτίο.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε λοιπόν και να με συγχωράτε που μετά από δύο προσωπικές ιστορίες καρκίνου που διάβασα (ενός γονιού κι ενός παιδιού) αυτό το μπλογκ έμελλε να λοξοδρομήσει. Από σήμερα λοιπόν και κάθε μέρα ας βλέπουμε όλοι μας την κάθε μέρα ως παγκόσμια μέρα του «εκτίμησε ό,τι έχεις» και του «απόλαυσε κάθε τι που προλαβαίνεις να ζήσεις». Σήμερα κι εσείς κι εγώ θα πάμε στο γήπεδο για να δούμε τον Ολυμπιακό να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν είναι από μόνο του υπέροχο που έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε; Ο αθλητισμός είναι υπέροχος και το πιο σημαντικό δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας και ως τέτοιον πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε.

Ειδικά ο συγκεκριμένος Ολυμπιακός, νομίζω κα το έχω γράψει κατ' επανάληψη, απολαυστικός είναι. Σε διασκεδάζει. Ακόμα και όταν ζορίζεται και δεν τα καταφέρνει σου δίνει αφορμές για κουβέντα. Υγεία είναι κι αυτό. Σήμερα λοιπόν ας μην πούμε πολλά περισσότερα. Ας απολαύσουμε κάθε δευτερόλεπτο στο γήπεδο ακόμα κι αν δεν δούμε το θέαμα που θα θέλαμε αφού ο Ολυμπιακός κατεβαίνει με πολλές και σημαντικές ελλείψεις και ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει, όπως και στο ματς του α' γύρου, να κρατήσει... Θερμοπύλες.

ΥΓ: Κάτι τέτοιες στιγμές επιβεβαιώνει κανείς πως η καλύτερη «μεταγραφή», με διαφορά από την επόμενη, της διοίκησης Μαρινάκη είναι το αληθινό ενδιαφέρον και η προσφορά σε παιδιά που αναγκάζονται να μεγαλώσουν γρήγορα.

ΥΓ2: Δυστυχώς καθημερινά σου δίνονται άπειρες αφορμές για αρνητικό σχολιασμό από διάφορα «παρατράγουδα» που συμβαίνουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού (γενικώς) στην Ελλάδα. Ας τα αγνοήσουμε μόνο για σήμερα και ας ευχηθούμε δύναμη σε όλους όσοι καλούνται ν' αντιμετωπίσουν τα αληθινά σοβαρά της ζωής.

Διαβάστε επίσης

Το... φαΐ των φορ

Το... φαΐ των φορ

Και η απορία του Άμπελ Φερέιρα και η... εξυπνάδα του Σαββίδη τζούνιορ! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...