Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπέρβαση ήταν, υπέρβαση παραμένει

Υπέρβαση ήταν, υπέρβαση παραμένει
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 10:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Καλύτερο τάιμινγκ, νομίζω, δε μπορούσε να βρεθεί προκειμένου η Άρσεναλ να κάνει μια εντυπωσιακή νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν κάνω καθόλου πλάκα, το εννοώ. Κι αυτό επειδή άκουγα και διάβαζα δεξιά και αριστερά διάφορα βλακώδη (ή αφελή) περί «κακής Άρσεναλ» και «του χεριού του Ολυμπιακού».

Δεν... γεννήθηκε ακόμα η ελληνική ομάδα που θα έχει του... χεριού της ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και ειδικότερα ένα brand όπως είναι αυτό της ομάδας του Λονδίνου. Η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα με την αγγλική δεν ζουν απλά σε διαφορετικούς πλανήτες, άλλοι γαλαξίες είναι. Ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει με κόπο, μεθοδικότητα και χρήμα να πλησιάσει δεν σημαίνει ότι μπορεί να λέει ότι έχει «του χεριού του» ομάδες της Πρέμιερ.

Υπέρβαση θα κυνηγήσει με τους κανονιέρηδες, υπέρβαση ήταν και αυτό που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι κόντρα στη Μπέρνλι. Ας αφήσουμε λοιπόν τις ανοησίες και ας κατανοήσουμε ότι ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης θα βρει απέναντί του ένα θηρίο. Μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει στα... κόκκινα και σε τρελούς ρυθμούς ενώ, αντιθέτως, οι Πειραιώτες στα περισσότερα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος υποχρεώνονται σε χαμηλό τέμπο από τη διπλή ζώνη άμυνας και το... ταμπούρι των αντιπάλων τους.

Δεν λέω ότι είναι καταδικασμένος σε αποκλεισμό ο Ολυμπιακός. Λέω ότι είναι αστείο και επικίνδυνο μαζί να λέμε ότι την... έχει για πλάκα την Άρσεναλ. Η ομάδα του Μαρτίνς θα το παλέψει, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Και θα το παλέψει κόντρα στην γκαντεμιά της που δεν λέει να την αφήσει ήσυχη. Μην ξεχνάμε ότι στη διπλή μάχη με τους Λονδρέζους ο Ολυμπιακός μπαίνει δίχως έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του και εναλλακτική στην επίθεση, τον Σουντανί. Αυτή η απουσία, να είστε βέβαιοι, «πονάει» πολύ τον προπονητή και το σύνολο.

Η μάχη ωστόσο θα δοθεί.

Σε αντίθεση με τους άλλους, ο Ολυμπιακός έχει μεσοβδόμαδη ευρωπαϊκή υποχρέωση. Με τον ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και μετά. Να ευχηθούμε καλή ξεκούραση στον Άμπελ Φερέιρα και τους παίκτες του που θα κάθονται αναπαυτικά στους καναπέδες τους Πέμπτη βράδυ καθώς (κατά δήλωση του κ.Φερέιρα) κουράστηκαν παίζοντας Τετάρτη στην Αθήνα με τον ΠΑΟ για το κύπελλο και Σάββατο με την ΑΕΛ στη Λάρισα.

ΥΓ: Προ ημερών ο κ.Μπαλτάκος εξέφρασε, στο κανάλι ιδιοκτησίας του κ. Σαββίδη, τη γνώμη του για το θέμα πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης δηλώνοντας βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, καμία παράβαση. Σήμερα εμφανίστηκε ως νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της υπόθεσης στη Σούπερ Λίγκα. Η συμβουλή της ημέρας: να κουβαλάτε πάντα μαζί σας ένα αλεξίπτωτο αφού ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί ένα σύννεφο να πέσεις.

Διαβάστε επίσης

Το... φαΐ των φορ

Το... φαΐ των φορ

Και η απορία του Άμπελ Φερέιρα και η... εξυπνάδα του Σαββίδη τζούνιορ! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...