Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός και τα... ταμπούρια

Η Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός και τα... ταμπούρια
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 - 09:36
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η Λίβερπουλ χθες το βράδυ στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο, όπως μπορεί να δει κανείς στα επίσημα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ, είχε 67% κατοχή μπάλας, 83% ακρίβεια στην πάσα (636 σωστές σύνολο έναντι μόλις 194 της Ατλέτικο) και 7 τελικές εκ των οποίων ΚΑΜΙΑ στην εστία. Οι δύο μάλιστα από τις εφτά τελικές ανήκουν στην κατηγορία blocked (μπλοκαρίστηκαν), δηλαδή στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λιγκ δεν θα τις μετρούσαν καν. Ως γνωστόν, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 1-0 στο πρώτο ματς για τους 16.

Καταλαβαίνει κανείς, αν... μεταφράσει σωστά τα στατιστικά, ότι η πλειοψηφία στις πάσες της Λίβερπουλ ήταν παράλληλες ή προς τα πίσω. Με τους Ισπανούς... οχυρωμένους οι κόκκινοι έψαχναν, μάταια όπως αποδείχθηκε, να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Και περιμένοντας την ευκαιρία, κυκλοφορείς απλά τη μπάλα. Συχνά παράλληλα ή προς τα πίσω αφού μπροστά υπάρχουν... βράχια.

Τί με έπιασε σήμερα και ασχολούμαι με τα στατιστικά του συγκεκριμένου ματς; Γιατί μου έρχονται στο μυαλό τα κουραστικά και συχνά επαναλαμβανόμενα σχόλια για τον ανήμπορο να ανοίξει τα... ταμπούρια της Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακό. Τα ίδια κλισέ πράγματα λέγονται ξανά και ξανά. Λες και δεν είναι φυσιολογικό να βρεις δυσκολία να ανοίξεις την άμυνα μιας ομάδας που έχει 11 παίκτες μέσα ή γύρω από την περιοχή της. Λες κι έχει εφευρεθεί ο... διακτινισμός και δεν το γνωρίζαμε.

Από 'κει και έπειτα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει απέναντι στην Άρσεναλ μία ακόμα υπέρβαση. Το απόλυτο αουτσάιντερ είναι κι αυτό μόνο ένας ονειροπόλος δεν το καταλαβαίνει. Τί μπορεί να προκύψει από το ζευγάρωμα αυτό, μένει να το δούμε. Χαμένος, ή κερδισμένος, δεν είναι κανείς πριν αρχίσει ένα ματς. Ο Ολυμπιακός αυτής της διετίας μας έχει πείσει ότι είναι ικανός για το καλύτερο.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός, λέει, φοβάται την Τούμπα και παλεύει για αναβολή. Ας ενημερώσει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο αυτή τη στιγμή να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ. Έχει ευρωπαϊκό αγώνα αύριο.

ΥΓ2: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λέει, επέλεξε την πολιτική των χαμηλών τόνων στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη. Ούτε να γελάσει δεν αξίζει κανείς. Μιλάμε για την ΠΑΕ που έστειλε στο κανάλι του ιδιοκτήτη της τον αντιπρόεδρό της αμέσως μετά την εισήγηση / απόφαση της ΕΕΑ για να πει ότι θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο και θα χυθεί αίμα.

Διαβάστε επίσης

Υγιές και όχι

Υγιές και όχι

Εμείς σχολιάζουμε το... θήραμα, η ομάδα βγαίνει να... κυνηγήσει κάθε φορά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Το... φαΐ των φορ

Το... φαΐ των φορ

Και η απορία του Άμπελ Φερέιρα και η... εξυπνάδα του Σαββίδη τζούνιορ! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...