Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η μεγαλύτερη κατάκτηση

Η μεγαλύτερη κατάκτηση
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 - 10:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Άρσεναλ λοιπόν. Πάλι αυτή εδώ; Ναι, πάλι αυτή εδώ. Αυτή, και ανάλογες αυτές, έρχονται εδώ γιατί τις υποχρεώνει ο Ολυμπιακός όπως υποχρεώνεται και εκείνος να πηγαίνει στα δικά τους σπίτια. Τα σαλόνια για να ακριβολογώ. Όσο συχνά γράφω για σημαντικά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που καλούνται να δώσουν οι ερυθρόλευκοι, άλλο τόσο το κάνω και για ευρωπαϊκά. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του Ολυμπιακού. Που έχει κάνει περίπου αυτονόητη συνήθεια τα μεγάλα ευρωπαϊκά του ραντεβού κάθε σεζόν. Αυτά τα οποία οι υπόλοιποι στη χώρα μας μόνο να ονειρεύονται μπορούν.

Νομίζω ότι το πλέον σημαντικό είναι η ευρωπαϊκή συνέπεια του Ολυμπιακού. Νομίζω επίσης ότι κάποια στιγμή (ελπίζω να είναι κοντά αυτή) ο Ολυμπιακός θα κάνει το... μπαμ στην Ευρώπη. Και όταν λέω... μπαμ, δεν εννοώ απαραίτητα κατάκτηση κούπας. Με τα σημερινά δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κατρακύλα του, μπαμ θα είναι και η συμμετοχή σε έναν προημιτελικό ή ημιτελικό Γιουρόπα Λιγκ.

Προσωπικά δεν έχω μεγάλο άγχος για το σημερινό ματς. Λαχτάρα να το ζήσω από κοντά έχω κι αυτό όπως και τόσα άλλα επί σειρά ετών. Φαντάζομαι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα, αυτόν τον... ηλεκτρισμό, αισθάνονται όλοι στην ομάδα. Αυτό πρέπει να αισθάνονται. Όχι βάρος. Ηλεκτρισμό, δηλαδή... ενέργεια να βγουν στην «αρένα» και να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Και ό,τι ήθελε προκύψει.

Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε κουβέντα για διατάξεις, επιλογές 11άδας κτλ. Ο κατάλληλος και πλέον αρμόδιος να επιλέξει είναι ο Μαρτίνς. Όπως έχω ξαναπεί, τα συμπεράσματά μου για τον Πορτογάλο τα έχω βγάλει από πέρυσι. Όπως επίσης έχω ξαναπεί, μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα που έχει χτιστεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Επέστρεψε πιο έντονη από ποτέ η ευχαρίστηση του να παρακολουθώ τα ματς του Ολυμπιακού. Τέλειο δεν είναι γιατί τέλειο δεν υπάρχει. Είναι όμως ο Ολυμπιακός στον οποίο αναγνωρίζεις τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιδίων του συλλόγου. Επιθετικός. Μαχητικός. Σκληρός. Και πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Διαβάστε επίσης

Υγιές και όχι

Υγιές και όχι

Εμείς σχολιάζουμε το... θήραμα, η ομάδα βγαίνει να... κυνηγήσει κάθε φορά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Το ματς των έτοιμων

Το ματς των έτοιμων

Ο καλύτερος που ΔΕΝ κρίνεται και το άλλοθι που άρχισε να κατασκευάζεται. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.