Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το ματς των έτοιμων

Το ματς των έτοιμων
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 - 09:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να που φτάνουμε στο πολυαναμενόμενο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αν και μετά την πρόσφατη κλήρωση κυπέλλου, δεν έχει μοναδικότητα το κυριακάτικο ματς. Σημαντικό είναι αλλά ούτε την τελευταία εντύπωση θα αφήσει, ούτε θα κρίνει τα πάντα. Μπορεί όντως να κρίνει πολλά ΑΝ το κερδίσει ο Ολυμπιακός και ξεφύγει με 5β. που θα είναι ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Όπως σημείωνα και στο προηγούμενο μπλογκ, σ' αυτό το ματς ΔΕΝ κρίνεται ποιός είναι ο καλύτερος. Αυτόν τον ξέρουμε, είναι ο Ολυμπιακός που παρά τα συνεχή εμπόδια που του βάζει η δική του ατυχία και ταυτόχρονα η εξυγίανση, αποδεικνύεται... Λερναία Ύδρα και παραμένει πρώτος.

Δεν θα προσπαθήσω να κάνω τον προπονητή, δεν είμαι, εκείνος ξέρει αναμφίβολα καλύτερα. Το μόνο που θα πω είναι ότι ειδικά σ' αυτό το ματς πρέπει να παίξουν όσοι είναι 100% (ή πιο κοντά σ' αυτό το ποσοστό, το απόλυτο μοιάζει αδύνατο) έτοιμοι σωματικά ΚΑΙ ψυχολογικά. Ποιοί είναι αυτοί πρέπει να το βρει ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα αξιολογήσει τους παίκτες του και θ' αποφασίσει για την 11άδα. Το λέω επειδή ακούω και διαβάζω ουκ ολίγα για τις σκέψεις του.

Θα θυμίσω ότι πέρυσι στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, αν και γενικώς εκείνη την περίοδο ήταν σε καλό... φεγγάρι, έχασε με κάτω τα χέρια. Και, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία, δεν θεωρώ ότι συνέβη αυτό επειδή ήταν στο αρχικό σχήμα ο Νάτχο και δεν ήταν ο Καμαρά. Ή, τέλος πάντων, δεν συνέβη μόνο γι' αυτό. Σ' εκείνο το ματς άπαντες ήταν... απόντες και δεν γίνεται να ευθύνεται ο ένας για τα λάθη των άλλων 10. Ούτε... μισός διακριθέντας δεν υπήρχε σ' εκείνο το ματς και φορτώθηκε όλες τις... αμαρτίες ο Ισραηλινός. Οι άλλοι πού ήταν;

Αύριο λοιπόν χρειάζονται οι πιο έτοιμοι σωματικά ΚΑΙ ψυχολογικά. Εκείνοι που αισθάνονται το ματς στο 100% και μπορούν ν' ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του.

ΥΓ: Για προκλήσεις και τεχνάσματα προκλήσεων κάνει, ξανά, λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της πριν από ματς με τον Ολυμπιακό. Το... άλλοθι άρχισε ήδη να κατασκευάζεται για παν ενδεχόμενο. Πάντα προκαλούνται στην Τούμπα δεν ξεφεύγουν ποτέ μόνοι τους. Σαν το σκουτεράκι που πήρε πρόσκληση και μπήκε...

Διαβάστε επίσης

Υγιές και όχι

Υγιές και όχι

Εμείς σχολιάζουμε το... θήραμα, η ομάδα βγαίνει να... κυνηγήσει κάθε φορά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...