Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέλος και αρχή μαζί

Τέλος και αρχή μαζί
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 - 09:47

Δεν θα μπορούσα να ξέρω τί θα αποφασιστεί στην τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για το ποδόσφαιρο. Μπορούσα να είμαι βέβαιος πως το πρώτο ζητούμενο θα έπρεπε να είναι: προτεραιότητα ο άνθρωπος. Φαντάζομαι την ίδια προτεραιότητα έχουμε όλοι μας. Αυτή την προτεραιότητα έβαλε και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινωνώντας ο ίδιος την... επίσκεψη του ιού.

Η απόφαση αυτή λοιπόν πρέπει να σημάνει, ταυτόχρονα, ένα τέλος και μια αρχή. Τέλος (την αρχή του έστω) σ' αυτό το... τούνελ στο οποίο έχουμε μπει ως πλανήτης, όχι μόνο ως αθλητισμός ή χώρα, και αρχή για την αντίστροφη μέτρηση επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν θα είναι πολύ εύκολο, ούτε πολύ σύντομο. Θα συμβεί όμως. Και θα συμβεί εφόσον παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και υπάκουοι στα όσα συμβουλεύουν όσοι γνωρίζουν και όχι όσα αφελώς μοιραζόμαστε στα κοινωνικά δίκτυα και αποτελούν fake και πολύ επικίνδυνα news.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το κόστος για όλους μας θα είναι μεγάλο. Ελπίζω να υπάρχει το μικρότερο δυνατό ανθρώπινο κόστος αφού με το οικονομικό, δυστυχώς, οι περισσότεροι μάθαμε να συμβιώνουμε εδώ και μια δεκαετία.

Οφείλω ωστόσο να πω πόσο κρίμα είναι που η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού βασανίζεται ΚΑΙ από έναν ιό μετά απ' όλα όσα της συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Προφανώς αυτό το βάσανο είναι μεγαλύτερο και πιο σοβαρό απ' όλα τα υπόλοιπα με τα οποία, εν τέλει, τα κατάφερε κερδίζοντάς τα ένα προς ένα. Όπως και να 'χει, κι επειδή θέλω να πιστεύω πως θα πάρει έστω και με καθυστέρηση ό,τι της αξίζει, ελπίζω πως θα έχει ξανά την ευκαιρία της στο γήπεδο. Ακόμα κι αν αυτή η ευκαιρία αργήσει λίγο.

Εννοείται δεν μιλάω για το πρωτάθλημα το οποίο ουσιαστικά κατέκτησε με την αξία της. Το κρίμα αφορά στην πορεία της στην Ευρώπη, μια πορεία στην οποία έδειχνε ικανή γι' αυτό το «μεγάλο» που όλοι λαχταρούν εδώ και χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Η ευκαιρία που αξίζει

Η ευκαιρία που αξίζει

Η συνέχιση των διοργανώσεων (αν συμβεί) θα σημαίνει δύο πολύ καλά πράγματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.