Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ευκαιρία που αξίζει

Η ευκαιρία που αξίζει
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 - 09:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η ΟΥΕΦΑ, κατά πως φαίνεται, έχει διάθεση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Καταλαβαίνουμε όλοι βεβαίως ότι τα πάντα είναι: βλέποντας και κάνοντας. Τίποτα σήμερα δεν μπορεί να προβλεφθεί με σιγουριά. Ούτε καν για το (κυριολεκτικά) αύριο, πόσο μάλλον για ένα ή δύο μήνες μετά. Ας κρατήσουμε ωστόσο τη διάθεση που υπάρχει για να συνεχιστούν και να τελειώσουν όλα έστω και με σημαντική καθυστέρηση.

Εύχομαι να συμβεί αυτό. Όχι, τόσο, επειδή είμαι κολλημένος με τη μπάλα και θέλω να βλέπω αγώνες, όσο γιατί αν όντως συνεχιστούν σε μερικές εβδομάδες οι εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις θα σημαίνει πως η μεγάλη «μάχη» που δίνει αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα με τον ιό θα έχει αρχίσει να κερδίζεται... Παράλληλα, βλέποντας πια τη δική μας «γειτονιά» και το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, θα είναι υπέροχο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ΚΑΙ γιατί θα έχει την ευκαιρία του ο Ολυμπιακός.

Μια ευκαιρία που αξίζει για να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το ματς με τη Γουλβς, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι την... έχουν την αγγλική ομάδα. Την υπέροχη αγγλική ομάδα κι ας ακούτε διάφορα αφελή τριγύρω. Ναι, μπορεί η Γουλβς να μην έχει το brand του Ολυμπιακού ή της Άρσεναλ αλλά είναι μια ομάδα που τα πάει περίφημα φέτος στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, το αγγλικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται τυχαία.

Μακάρι λοιπόν να πάνε όλα καλά και να δούμε τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με τους Άγγλους ώστε να μη μας μείνει το «γαμώτο». Όχι τόσο σε μας αλλά στον Μαρτίνς και τους παίκτες του που έχουν γεμίσει το σκληρό δίσκο της μνήμης μας μας υπέροχες αναμνήσεις.

Διαβάστε επίσης

Τέλος και αρχή μαζί

Τέλος και αρχή μαζί

Η απόφαση της ΟΥΕΦΑ και η 2η ευκαιρία που αξίζει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.