Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αξία (και) των μπροστινών

Η αξία (και) των μπροστινών
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 - 13:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αχ βρε κορονοϊέ τί μας έκανες! Σε μια περίοδο που λαχταρούσαμε για την επόμενη «πράξη» του Ολυμπιακού μας τα έκοψες όλα μαχαίρι. Ναι, προφανώς έχω συναίσθηση. Ξέρω ότι η ζωή και η ασφάλεια όλων είναι πριν και πάνω απ' όλα. Μα όλα, κι αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Δεν έχω ωστόσο παρά να σκεφτώ φωναχτά και να εκφράσω την πικρία μου για αυτή τη στέρηση που έχει προκληθεί.

Και ο περυσινός και ο φετινός Ολυμπιακός σε...τραβούσαν στο γήπεδο. Σου γέμιζαν τον σκληρό δίσκο μνήμης με υπέροχες αναμνήσεις. Καθαρά ποδοσφαιρικές. Και αυτός ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε παύση. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά με την πανδημία (όχι πρωτίστως για το ποδόσφαιρο, για τη ζωή την ίδια) ώστε η παύση να είναι όσο πιο μικρή γίνεται.

Για να μιλήσω για κάτι ποδοσφαιρικό και να... ξεφύγουμε απ' όλο αυτό, χάζευα τον πίνακα των σκόρερ του Ολυμπιακού στην περυσινή και τη φετινή Σούπερ Λιγκ. Και αναφέρομαι στη Σούπερ Λίγκα γιατί στο πρωτάθλημα, πάντα, εξάγονται τα πιο ασφαλή στατιστικά συμπεράσματα. Κάνοντας λοιπόν κανείς τη σύγκριση αποθεώνεται η αξία των μπροστινών, δηλαδή των επιθετικών. Εν προκειμένω του απίθανου Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός είναι πρώτος σκόρερ με 17 γκολ στη Λίγκα. Τον ακολουθεί ο Σουντανί με 7 και οι Μασούρας, Βαλμπουενά που έχουν από 6. Πέρυσι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο εγχώριο πρωτάθλημα ήταν ένα 10άρι, ο Φορτούνης με μόλις 12. Ακολουθούσε ο Χασάν με 11 και ύστερα με 6 υπήρχαν ένας κεντρικός χαφ (Καμαρά) και ο έτερος επιθετικός (Γκερέρο). Και 5 είχε το δεξί μπακ (Ομάρ) με τον Ποντένσε.

Φέτος λοιπόν όλα μοιάζουν ακόμα πιο κανονικά. Οι μπροστινοί σκοράρουν και οι πίσω φροντίζουν ώστε να μη σκοράρουν οι αντίπαλοι. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ. Και αυτή την ομάδα θέλουμε να την ξαναδούμε στο γήπεδο. Να της δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει και κάτι μεγαλύτερο στην Ευρώπη που δικαιούται αφού το πρωτάθλημα το έχει... καθαρίσει ήδη.

ΥΓ: Το είχα υπογραμμίσει προ ημερών, πλέον ούτε να ασχολείται δεν αξίζει κανείς με τους πικραμένους που σπεύδουν να ζητήσουν τώρα τη λήξη όλων των διοργανώσεων και τη μη απονομή τίτλων. Αν οι ομάδες των εργοδοτών τους βέβαια ήταν στην πρώτη θέση μάλλον θα ζητούσαν τα ακριβώς αντίθετα... Αγνοήστε τους.

Διαβάστε επίσης

Lockdown και unlock up

Lockdown και unlock up

Η νέα πραγματικότητα και η αρχή για επιστροφή στην κανονικότητα. Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ.

Η ευκαιρία που αξίζει

Η ευκαιρία που αξίζει

Η συνέχιση των διοργανώσεων (αν συμβεί) θα σημαίνει δύο πολύ καλά πράγματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.