Ντουντούκα
Τι ωραία που τεντώνει...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ

Τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - 15:30
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να σας πω την αλήθεια δεν ανήκω σ' αυτούς που έσπευδαν κάθε 25η Μαρτίου να ποστάρουν στα κοινωνικά δίκτυα φουστανέλες, τσαρούχια και ήρωες του '21. Όχι γιατί δεν αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς εκείνους, κάθε άλλο. Αυτό που με «χάλαγε», και με «χαλάει» ακόμα, είναι που βλέπω ότι ο πατριωτισμός μας αρχίζει και τελειώνει τη συγκεκριμένη μέρα και στο ποστάρισμα. Όταν τις άλλες 364 μέρες το χρόνο σκαρφιζόμαστε τρόπους για εξυπηρετήσουμε το προσωπικό μας συμφέρον και μόνο και αδιαφορούμε για την όποια επίπτωση στο γενικό σύνολο, μου φαίνεται υποκριτικό όλο αυτό.

Εξάλλου, εδώ και δεκαετίες η πατρίδα (ευτυχώς δεν χρειάζεται) δεν σου ζητάει να πας να πολεμήσεις. Να συμπεριφερθείς σωστά ζητάει, να λειτουργήσεις και ομαδικά. Για να γίνω πιο σαφής, σήμερα η πατρίδα μας ζητάει να καθίσουμε σπίτι και 'μεις ψάχνουμε τρόπους να... κλέψουμε. Διάβασα ότι άνθρωποι που έστειλαν sms να κυκλοφορήσουν για σούπερ μάρκετ και άθληση βρέθηκαν 20 και 60 χλμ. μακριά...! Ακόμα και τώρα, σ' αυτόν τον «πόλεμο» με τον αόρατο εχθρό όπως τον έχουν βαφτίσει όλοι, το τελευταίο που μας νοιάζει είναι το σύνολο. Και δεν θα εκπλαγώ αν οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα ποστάρουν, τάχα μου με στήθη φουσκωμένα από περηφάνια, τσολιάδες και σημαίες.

Σήμερα λοιπόν, πιο πολύ από ποτέ, λέμε «ΟΧΙ» στην ιμιτασιόν αγάπη για την πατρίδα. Λέμε «ΟΧΙ» σε ανεύθυνες παρτακίστικες συμπεριφορές. Λέμε «ΟΧΙ» στην μετακύληση της όποιας ευθύνης. Σήμερα λέμε «ΝΑΙ» σε πράξεις ευθύνης και σοβαρότητας που ευνοούν όλους, όχι μόνο την πάρτη μας. Λέμε «ΝΑΙ» σε μικρές καθημερινές πράξεις που αποδεικνύουν την έγνοια για την πατρίδα. Λέμε «ΝΑΙ» στο πείσμα για να ξεπεραστεί και όλο αυτό που βιώνουμε.

ΥΓ: Διαβάζεις για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει ήδη και θα έχει στο κοντινό και πιο μακρινό μέλλον το lockdown λόγω κορωνοϊού και, εστιάζοντας στα δικά μας αθλητικά κομμάτια, δεν έχεις παρά να αξιολογήσεις ακόμα πιο πολύ και να βγάλεις το καπέλο στην υπεύθυνη πολιτική της σημερινής διοίκησης του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού.

Αν επέτρεπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης (χρόνια του πολλά και υγιή παρεμπιπτόντως) στον εαυτό του να παρασύρεται πιο συχνά απ' όσο πρέπει σε μεταγραφικές τρέλες το «αύριο» του Ολυμπιακού, ειδικά τώρα, θα ήταν πιο αβέβαιο και δυσοίωνο από ποτέ.

Παράλληλα οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο και σ' αυτό το παρεάκι που συνθέτει τον Ολυμπιακό της τρέχουσας διετίας και χάρη στις έξοχες ευρωπαϊκές του πορείες τόνωσε σημαντικά το ταμείο της ομάδας με προκρίσεις σε ομίλους και νοκ-άουτ.

Διαβάστε επίσης

Οι «Fantastic 10» του Μαρτίνς

Οι «Fantastic 10» του Μαρτίνς

Πώς η σκληρή δουλειά και η εικόνα στο γήπεδο απάντησαν στο «θα τους κάψει». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Lockdown και unlock up

Lockdown και unlock up

Η νέα πραγματικότητα και η αρχή για επιστροφή στην κανονικότητα. Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ.