Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι... λιακάδες δεν είναι μακριά

Οι... λιακάδες δεν είναι μακριά
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 - 10:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στη... μαυρίλα των ημερών που βιώνουμε, καλό θα είναι που και που να βλέπουμε και την (όποια) θετική πλευρά των πραγμάτων. Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο και εστιάζοντας στον Ολυμπιακό δεν έχεις παρά να αισθανθείς ασφάλεια για το «αύριο» της ομάδας.

Βλέπετε, η τωρινή διοίκηση αγγίζει το άριστα στη διαχείριση του ποδοσφαιρικού αλλά και του οικονομικού κομματιού. Για το ποδοσφαιρικό, δεν χρειάζεται να πω πολλά, τα έχει «πει» όλα μόνη της η ομάδα στο γήπεδο σ' αυτούς τους μήνες που πρόλαβε ν' αγωνιστεί.

Όσον αφορά στο οικονομικό, την ώρα που όλος ο πλανήτης τρέμει το «αύριο» ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν αισθάνεται το ίδιο τρέμουλο. Προφανώς και υπάρχει ζημιά. Δεν γίνεται να μην υπάρχει. Όμως, χάρη στην λελογισμένη διαχείριση και τις επενδύσεις που επιστρέφουν τα χρήματα με το παραπάνω πίσω, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να μην αισθάνονται την ίδια μεγάλη ανησυχία. Των φρονίμων τα παιδιά, λένε, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Εν προκειμένου, η μαγειρική των παιδιών του Πειραιά ήταν η επένδυση στο σωστό ποδόσφαιρο κι αυτό επί δύο σερί σεζόν τους το ανταποδίδει.

Δεν είναι μόνο οι σερί ευρωπαϊκές προκρίσεις σε ομίλους Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στα νοκ-άουτ που ακολουθούν. Είναι και η πανευρωπαϊκή εδραίωση του brand Ολυμπιακός στην ελίτ και μαζί μ' αυτό των ποδοσφαιρικών «προϊόντων» του. Οι παίκτες των ερυθρόλευκων έχουν συγκεκριμένη μίνιμουμ τιμή και το γνωρίζουν όλοι πλέον. Μια μίνιμουμ τιμή που είναι πολύ πάνω από την μάξιμουμ όλων των άλλων.

Όταν λοιπόν με το καλό περάσει όλο αυτό (ας ελπίσουμε να μην αργήσει πολύ) ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει περίπου από 'κει που σταμάτησε αφού φρόντισε να αναπτύξει... αντισώματα και για τις οικονομικές συνέπειες του ιού. Δυνατός και σίγουρος με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση για επιστροφή στις λιακάδες.

Διαβάστε επίσης

Οι «Fantastic 10» του Μαρτίνς

Οι «Fantastic 10» του Μαρτίνς

Πώς η σκληρή δουλειά και η εικόνα στο γήπεδο απάντησαν στο «θα τους κάψει». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ

Τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ

Πώς, λόγω lockdown, αποθεώνεται περισσότερο η σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού. Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ.