Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρώτο και το τελευταίο σενάριο

Το πρώτο και το τελευταίο σενάριο
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 09:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ακούγοντας κανείς τη γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, χθες στο MEGA αισθάνονταν ότι επιτέλους, μετά από μια σειρά φανφαρολογίας και αστείων και επικίνδυνων συνάμα διαρροών, φτάνει στα αυτιά του η φωνή της λογικής.

Όπως τόνισε, το ενδεχόμενο να πέσει «βίαια» η αυλαία στα εγχώρια πρωταθλήματα δεν γίνεται ν' αποκλειστεί αφού, ακόμα, βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας και τα πάντα επανεξετάζονται μέρα με τη μέρα. Όμως, αυτό το ενδεχόμενο ΠΡΈΠΕΙ, για το καλό ΟΛΩΝ, να είναι το τελευταίο που θα εξεταστεί και εν τέλει θα προκριθεί. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί έστω με τις όποιες αναπόφευκτες απώλειές της.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι, μόνο, ψυχαγωγία. Δεν είναι, απλά, ένα σπορ. Είναι μια μεγάλη κοινωνία. Και είναι μια κοινωνία που «σέρνει» μαζί της ένα πολύ μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, όχι μόνο της ελληνικής. Το να κατέβουν τα ρολά ισοδυναμεί με μεγάλο πλήγμα. Όχι για το άθλημα, για όλους τους ανθρώπους που κινούνται και ζουν γύρω απ' αυτό.

Δε χρειάζεται να έχεις τόσο υψηλό δείκτη IQ να το καταλάβεις. Μια απλή σκέψη με σκελετό οφείλεις να κάνεις. Βεβαίως, για να την κάνεις, πρέπει να μπορείς να ξεθολώνεις τη ματιά σου από τους επηρεασμούς και τις εξαρτήσεις με τις οποίες έχεις συνηθίσει να ζεις. Και, κατά πως φαίνεται, δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν όλοι γιατί δεν μπορούν ν' απαγκιστρωθούν απ' αυτές τις εξαρτήσεις.

Το σίγουρο είναι πως οι σκεπτόμενοι είναι περισσότεροι και προς το παρόν κινούμαστε με τη λογική. Περιμένοντας την εξέλιξη της πανδημίας πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε το στίγμα και οφείλουν όλοι να ακολουθήσουν. Αν, από την άλλη, αισθάνεται κάποιος τόσο δυνατός μόνος του και θέλει να αποχωρήσει, στο καλό και από το πεζοδρόμιο.

ΥΓ: Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός (όπως και κάθε ομάδα) εφόσον επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα και οι διεθνείς διοργανώσεις θα αφορά το... μούδιασμα από το τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας. Μπορεί οι παίκτες να είναι απόλυτοι επαγγελματίες ακόμα και στις ατομικές τους προπονήσεις ωστόσο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι ομαδικές προπονήσεις και τα ματς δεν αναπληρώνονται με τίποτα.

Διαβάστε επίσης

Η μέρα μετά τον covid-19

Η μέρα μετά τον covid-19

Τι δείχνει το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και οι μικρές και μεγάλες συμπεριφορές όλων. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Ποδόσφαιρο είναι...

Ποδόσφαιρο είναι...

Αξίζει παραπάνω σεβασμός στον αθλητισμό και όσους δραστηριοποιούνται σ' αυτόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...