Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύο χρόνια Ολυμπιακό...τητα

Δύο χρόνια Ολυμπιακό...τητα
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020 - 09:35
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια χρόνια ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωνε πως είναι, εκτός όλων των άλλων, εξαιρετικός στο να επιλέγει προπονητές. Σ' εκείνη τη συγκυρία, ο Πορτογάλος μόλις είχε πάρει ένα άσχημο διαζύγιο από την Γκιμαράες ενώ το βιογραφικό του δεν «γέμιζε» το μάτι. Κι όμως ο ιδιοκτήτης των ερυθρολεύκων είδε «κάτι» στον Μαρτίνς και προχώρησε στην επιλογή με την οποία επανήλθε η Ολυμπιακό...τητα (ή κανονικότητα τέλος πάντων).

Δύο χρόνια μετά ξέρουμε όλοι πόσο καλά έκανε ο Μαρινάκης με τον Πορτογάλο.

Προφανώς ο Μαρτίνς ήταν καλός προπονητής. Απλά χρειαζόταν, όπως συμβαίνει και με αρκετούς παίκτες που έπιασαν λιμάνι και μεγάλωσαν το όνομά τους, την κατάλληλη ποδοσφαιρική «σκηνή» για να δείξει την αξία του σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Δύσκολα θα βρεις κάτι που ζητήθηκε απ' αυτό το πρότζεκτ και δεν επετεύχθη. Μάλλον στα περισσότερα ξεπέρασε και τις προσδοκίες. Το γεμάτο αλλά και χαρούμενο (να χειροκροτεί συνεχώς) Γ.Καραϊσκάκης αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη. Όταν ο κόσμος που πληρώνει να βρεθεί στο γήπεδο εκφράζει την ικανοποίησή του, δεν έχεις πολλά να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις. Τα λέει όλα το κοινό.

Δυστυχώς, ελέω κορονοϊού, ο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να γιορτάσουν όπως τους άξιζε αυτά τα «γενέθλια». Το σωστό θα ήταν να το γιορτάζουν παίζοντας μπάλα στο γήπεδο και όντες χαρούμενοι για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος. Ποιός ξέρει; Ίσως ο Ολυμπιακός ακόμα και τώρα κυνηγούσε το ευρωπαϊκό όνειρο το οποίο μπήκε σε... παύση. Όπως και να 'χει, δεν αξίζουν... δάκρυα γι' αυτό που συμβαίνει τώρα.

Μόνο ικανοποίηση για όλα όσα βίωσε ο Ολυμπιακός επί δύο χρόνια με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο. Ακόμα και οι κακές στιγμές της ομάδας στο διάστημα αυτό είχαν την αξία τους. Σε κάνουν να ικανοποιήσεις περισσότερο τις καλές και φυσικά μια χαμένη μάχη σε ωριμάζει και σε προετοιμάζει καλύτερα για την επόμενη.

Διαβάστε επίσης

Η τέλεια σχέση

Η τέλεια σχέση

Ο Ολυμπιακός αποτελεί την κατάλληλη «σκηνή» για να δείξει (και να εξελίξει) κάποιος το ταλέντο του. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ποδόσφαιρο είναι...

Ποδόσφαιρο είναι...

Αξίζει παραπάνω σεβασμός στον αθλητισμό και όσους δραστηριοποιούνται σ' αυτόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...