Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αποθέωση της αξίας της υπομονής

Η αποθέωση της αξίας της υπομονής
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 - 17:04
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το παράδειγμα Μαρτίνς αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του πόσο σημαντικό είναι κάθε άνθρωπος να έχει υπομονή και να μην προβαίνει σε βιαστικά συμπεράσματα. Το... εύκολο για όλους στον Ολυμπιακό, και ειδικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη που αποφασίζει, θα ήταν να επιτρέψει στην περυσινή (αλλά και φετινή λίγο πριν από της γιορτές...) μουρμούρα για τον Πορτογάλο τεχνικό να τον... νικήσει. Να την κάνει και δικό του κτήμα και να στείλει τον 49χρονο τεχνικό στο ταμείο ανεργίας.

Υπήρξαν 2-3 περιπτώσεις που μια τέτοια κίνηση θα εξέφραζε και θα ικανοποιούσε την πλειοψηφία (έστω και οριακή) του κόσμου που εκφράζεται μέσω κοινωνικών δικτύων για όλα όσα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο ο Μαρινάκης διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Εστίασε στα όσα θετικά είδε στον Μαρτίνς και όχι στα όποια αρνητικά της πρώτης σεζόν. Κι αφού τον άφησε ήσυχο να κάνει τη δουλειά του ικανοποιώντας του ταυτόχρονα μεταγραφικές ανάγκες, τώρα είναι ο πρώτος που δικαιούται να καμαρώνει.

Ένα μάθημα για όλους (μας) ήταν αυτό που συνέβη κι ας ελπίσουμε ότι είναι από 'κείνα που θα μάθουμε απέξω κι ανακατωτά και δεν θα το ξεχάσουμε με την πρώτη ευκαιρία. Η υπομονή έχει μεγάλη αξία και αυτή τη διετία με το θέμα προπονητή ο Ολυμπιακός την αποθέωσε.

ΥΓ: Όπως σημείωνα πρόσφατα, ο Ολυμπιακός μετά και τη φετινή σεζόν μεγάλωσε το χάσμα του με τον εγχώριο ανταγωνισμό ο οποίος έχει και ν' αντιμετωπίσει άλλα ζητήματα οικονομικής φύσης σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από τους ερυθρόλευκους. Απλά να θυμήσω ότι το να δημιουργήσεις είναι πιο δύσκολο και θέλει χρόνο και υπομονή ενώ το να καταστρέψεις απαιτεί ασύγκριτα μικρότερη χρονικά προσπάθεια. Δίνεις μια και...

ΥΓ2: Πέρα από την ικανότητα του προπονητή και του ρόστερ, ένα από τα μυστικά της επιτυχίας αυτού του Ολυμπιακού «κρυβόταν» στους χαρακτήρες των παικτών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις και περιστατικά, τα αποδυτήρια ήταν ένα, μονιασμένοι άπαντες. Έπαιζαν και για τους εαυτούς τους αλλά πρωτίστως για την ομάδα. Και δεν υπήρχαν παρεάκια, όχι με την κακή έννοια όπως π.χ. τη σεζόν 2017/18.

Διαβάστε επίσης

Δύο χρόνια Ολυμπιακό...τητα

Δύο χρόνια Ολυμπιακό...τητα

Τα «γενέθλια» της συνεργασίας με τον Μαρτίνς, που επιβεβαίωσε την ικανότητα του Μαρινάκη ως... σκάουτ -και- προπονητών. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η τέλεια σχέση

Η τέλεια σχέση

Ο Ολυμπιακός αποτελεί την κατάλληλη «σκηνή» για να δείξει (και να εξελίξει) κάποιος το ταλέντο του. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.