Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιος μιλάει ή τι λέει;

Ποιος μιλάει ή τι λέει;
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 - 09:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Χρειαζόμαστε τα σπορ, ειδικά σε τέτοιους καιρούς». Τα παραπάνω λόγια τα είπε ο Μάτζικ Τζόνσον σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN. Κάποιοι λένε ότι σημασία δεν έχει τί λες, αλλά ποιός είσαι εσύ που το λες. Άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο, δηλαδή ότι δεν έχει σημασία αν είσαι γνωστός ή σπουδαίος, αλλά το περιεχόμενο των λόγων σου.

Το σίγουρο είναι ότι στην περίπτωση του Μάτζικ ισχύουν και τα δύο. Και ο ίδιος είναι ένας από τους κορυφαίους του μπάσκετ (και του αθλητισμού) όλων των εποχών και η κουβέντα του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Προσωπικά αισθάνομαι λες και έχω να δω ποδοσφαιρικό ματς πάνω από ένα χρόνο. Λες και... ξέχασα πως παίζεται. Να σας πω την αλήθεια, έχουν αρχίσει να μου λείπουν τρομερά και τα ματς που, όλοι μας στην ποδοσφαιρική αργκό, αποκαλούσαμε «σούπες». Τελικά κανένα ποδοσφαιρικό ματς δεν είναι «σούπα». Όλα κάτι σου προσφέρουν. Την... τέχνη του 0-0 ας πούμε. Κάτι είναι κι αυτό...

Σοβαρά μιλώντας, ο Μάτζικ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι προφανώς ότι το σημαντικότερο απ' όλα είναι άπαντες να είναι ασφαλείς. Ωστόσο, συμπλήρωσε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Ότι ακόμα και με κλειστές πόρτες να γίνουν για ένα διάστημα τα ματς, δεν είναι καταστροφή.

«Είναι δύσκολο να παίζεις δίχως κόσμο, όμως, εφόσον παίξεις μία φορά θα προσαρμοστείς δίχως οπαδούς στην κερκίδα. Όλοι μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας, παίξαμε χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Και οι μπασκετμπολίστες θα προσαρμοστούν, πιστέψτε με», τόνισε.

Δεν έχει άδικο. Καθόλου. Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον. Και τώρα βρισκόμαστε όλοι σε περίοδο προσαρμογής. Μαθαίνουμε να ζούμε στη νέα πραγματικότητα και να... συμβιώνουμε μαζί της. Κάποια στιγμή θα επανέλθει η κανονικότητα, έστω και με διαφορές σε σχέση μ' αυτή που ξέραμε. Θα μάθουμε όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό... Και θα μάθουμε και να εκτιμάμε περισσότερο. Και τα σπορ που, όπως είπε ο Μάτζικ, τώρα χρειαζόμαστε πιο πολύ από άλλες φορές.

ΥΓ: Πριν από ελάχιστες μέρες η γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt αναπροσάρμοσε τις τιμές του χρηματιστηρίου της. Το 99% των παικτών παγκοσμίως είδαν τη «μετοχή» τους να κάνει βουτιά προς τα κάτω. Και δεν μιλάω για τις ελληνικές ομάδες. Αναφέρομαι και στα ρόστερ της Λίβερπουλ, της Ρεάλ, της Γιουβέντους κτλ. Το ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού...

ΥΓ2: Είναι ξεκάθαρο πάντως πως οι τιμές κάποιων παικτών δεν πήγαν προς τα κάτω. Το μπάτζετ των υποψήφιων αγοραστών ίσως να αναπροσαρμοστεί και να πάρει την κατιούσα...

Διαβάστε επίσης