Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίζω την Ελλάδα στα δύο, τί κωδικό στέλνω στο 13033;

Χωρίζω την Ελλάδα στα δύο, τί κωδικό στέλνω στο 13033;
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 - 09:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πλέον, δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα ωραιότερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Εκείνοι που πανηγύριζαν για τη συγκρότηση των ποδοσφαιρικών Πειθαρχικών Επιτροπών από τακτικούς δικαστές, αλλαγή που είχε επιφέρει ένας «αγαπημένος» τους (σ.σ.: εγώ δεν έχω διάθεση να κρίνω, καλύτερα απ' όλους κρίνουν οι πράξεις και η ιστορία) υφυπουργός αθλητισμού, ο κ. Σταύρος Κοντονής, από χθες βρίσκονται σε μια βασανιστικά δυσάρεστη θέση. Θέλουν να φωνάξουν ότι θα χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο και θα χυθεί αίμα αλλά, από την άλλη, θυμούνται ότι ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν και πανηγύρισαν για τους τακτικούς δικαστές.
Γι' αυτό εξάλλου το άλλαξαν το... τροπάριο. Τα... σκάγια τους παραμένουν εκεί που (νομίζουν ότι) τους συμφέρει από την αρχή. Την ΕΕΑ. «Δεν δίκασαν», λέει, «οι τακτικοί δικαστές, δέχθηκαν απλά την εισήγηση της ΕΕΑ». Μα, τότε, γιατί πανηγυρίζαμε ρε παιδιά; Για τακτικούς δικαστές που, ούτε αυτοί δικάζουν; Που «καταπίνουν» αμάσητο ό,τι τους σερβίρεται; Μήπως να οργανωθούμε λιγάκι; Τελικά είναι κανονικοί, σωστοί, δικαστές και οι αποφάσεις τους αξίζουν τον σεβασμό μας, ή όχι;
Τελικά, πού καταλήγουμε; Κατ' αρχήν, με τον χωρισμό της Ελλάδας στα δύο, τί θα γίνει; Τώρα με τους περιορισμούς της άσκοπης μετακίνησης, είναι ένα ζήτημα πως θα βγουν να φράξουν τους δρόμους. Τί κωδικό θα στείλουν στο 13033; Ας μας απαντήσουν οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς το απόγευμα. Μη φάνε και πρόστιμο οι επαναστάτες μετά την αφαίρεση βαθμών....
Ντάξει, πλακίτσα κάνουμε αλλά, στο σοβαρό της υπόθεσης, υπάρχουν δύο ΠΟΛΥ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν πέρα από την επικοινωνία του ΠΑΟΚ που δεν αξίζει και ιδιαίτερου σχολιασμού. Το ένα είναι τί θα γίνει με το περυσινό πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως φαίνεται (ας απαντήσουν οι αρμόδιοι, εγώ ρωτώ), άρχισε το θέμα πολυϊδιοκτησίας. Το άλλο είναι τί θα γίνει από 'δω και στο εξής. Πρέπει ΠΑΟΚ και Ξάνθη με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, όχι με «πήρα τηλέφωνο στην ΕΕΑ και δεν το σήκωναν», να απαγγιστρωθούν ο ένας από τον άλλο για να συνυπάρχουν στην ίδια κατηγορία.
ΥΓ: Πολύ, πάρα πολύ, σοβαρό επίσης είναι και το θέμα της... εξάρτησης ομάδων με τον πολυ-δανεισμό. Δεν «χωράει» άλλο Βόλος-ΠΑΟΚ η «ταλαίπωρη» Σούπερ Λιγκ μπας και αρχίσει να αυξάνει την εμπορικότητά της και να απομακρύνει τις σκιές.

Διαβάστε επίσης

Ποιος μιλάει ή τι λέει;

Ποιος μιλάει ή τι λέει;

Η κουβέντα του Μάτζικ Τζόνσον για τη σημασία των σπορ στη ζωή μας και το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.