Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μένουμε (και) καλύτεροι

Μένουμε (και) καλύτεροι
Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 - 11:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Μένουμε σπίτι», είναι το μότο ζωής όλων μας στην εποχή της πανδημίας του covid-19. Για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό το μόνιμο μότο είναι το εξής: Μένουμε καλύτεροι. Όταν με το καλό επιστρέψει η κανονικότητα και μαζί της το ποδόσφαιρο, οι ερυθρόλευκοι θα βρουν απέναντί τους ακόμα πιο... λυσσασμένους και... ορκισμένους αντιπάλους. Δεν πίστεψαν ότι, κόντρα σε όλους και όλα, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να επιστρέψει τόσο γρήγορα στην κορυφή.

Μετά την (με μεγάλη δόση συγκυριών) κατάκτηση πρωταθλήματος η ΑΕΚ πίστεψε ότι θα παραμείνει δίχως κόπο στην κορυφή. Υπερτίμησε την αξία της, υποτίμησε τον ανταγωνισμό. Μετά την κατάκτηση του δικού του, εξυγιαντικού, πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι έγινε μεγάλη ομάδα. Σημαντική ομάδα είναι, το μεγάλος ωστόσο είναι κάτι άλλο. Μια ομάδα που στο μέτρημα των πρωταθλημάτων της χρειάζεται μόνο ένα χέρι και απ' αυτό περισσεύουν δάχτυλα, δε μπορεί με κανέναν τρόπο να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό.

Η ζωή προ και μετά κορονοϊού για τον Ολυμπιακό λοιπόν πρέπει να είναι ίδια. Οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να συνεχίσουν να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι και πιο ανθεκτικοί σε κάθε είδους (αγωνιστική και εξωαγωνιστική) κακοτοπιά. Ο καλός... μπούσουλας υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Από μόνος του όμως δεν αρκεί. Απαιτείται εγρήγορση ώστε όχι απλά να παραμείνει καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά και να μεγαλώσει, αν μπορεί, το αγωνιστικό του χάσμα με τους αντιπάλους.

ΥΓ: Ας μην «κλαίμε» που γιορτάζουμε ένα διαφορετικό Πάσχα. Ας χαιρόμαστε όσο είμαστε καλά εμείς και όσοι αγαπάμε. Και ας λέμε ή κάνουμε το καλό και τις άλλες μέρες του χρόνου, όχι μόνο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης

Ό,τι μπορεί ο καθένας...

Ό,τι μπορεί ο καθένας...

Άλλοι έχουν πρεμούρα να παίξουν, κάποιοι τρέμουν στην ιδέα να ξαναμπούν σε γήπεδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Το lockdown που θέλει

Το lockdown που θέλει

Το... restart που συνηθίζεται τέτοιες μέρες και το... «Σκοιλ Ελικικου» του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...