Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επανάσταση με... εισαγωγικά

Επανάσταση με... εισαγωγικά
Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 - 09:40
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Με τον δικό του επαναστατικό τρόπο», λέει, ευχήθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία για τα γενέθλια του ΠΑΟΚ. Αφού είναι άνθρωπος του δικεφάλου ο τρόπος βαφτίστηκε, απλά, επαναστατικός (προσωπικά θα βάλω πολλά εισαγωγικά). Και η επίθεση με μπουνιά, μετατράπηκε στο σαφώς πιο ευγενικό, κοκορομαχία. Λογικά του αξίζει και παράσημο στο πέτο. Να σας πω ότι εξεπλάγην με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το ποστάρισμα του Γκαρσία με το στιγμιότυπο που τον δείχνει να χτυπάει εκτός φάσης με μπουνιά τον Ντιόγκο θα σας πω ψέματα. Αλήθεια, από πότε το ύπουλο χτύπημα χαρακτηρίζει τον γενναίο επαναστάτη;

Στην πραγματικότητα ο Πάμπλο Γκαρσία ως μονάδα, μου είναι εντελώς αδιάφορος. Ούτε διάθεση να τον κρίνω έχω. Όλους εξάλλου μας κρίνουν οι πράξεις και τα λεγόμενά μας. Ωστόσο, αν δεν κάνω λάθος, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι προπονητής στην Κ19 του ΠΑΟΚ. Κι εδώ το πράγμα γίνεται πιο σοβαρό. Αλήθεια, τί πρότυπο αποτελεί ο Γκαρσία για τα παιδιά που προπονεί με τέτοια ποστ; Χτυπήστε ύπουλα τους αντιπάλους σας; Μετατρέψτε τα γήπεδα σε ρινγκ; Κάποιοι κάνουν πλάκα με τέτοια ποστ. Προσωπικά δεν βλέπω καμία πλάκα. Κάτι πολύ σοβαρό βλέπω.

Ο Γκαρσία, κανονικά, θα έπρεπε να μαθαίνει στα παιδιά το fair play. Να χαιρετάνε πριν και μετά τα ματς τους αντιπάλους τους. Να παίζουν δυνατά, όχι αντιαθλητικά ή ύπουλα. Αυτά θα έπρεπε να διδάσκει. Μπορεί και να τα διδάσκει στις προπονήσεις καθημερινά, δεν ξέρω. Ξέρω τι ποστ είδα. Και δεν είναι απλά θέμα αισθητικής. Είναι πιο σοβαρό απ' αυτό. Όσο τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια ποστ περνάνε στο... χαβαλέ ή (ακόμα χειρότερο) γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό και καρδούλες στα κοινωνικά δίκτυα, τόσο πλησιάζουμε σε μια αθλητική, τελική, γραμμή που αν την περάσουμε δεν θα έχει γυρισμό.

ΥΓ: Φαντάσου ο Γκαρσία να εργάζονταν στην ακαδημία του Ολυμπιακού και να έκανε τέτοιο ποστ... Ούτε να το φαντάζομαι δε θέλω. Θα είχε ζητηθεί από την Κυβέρνηση να ξεχάσει τη μάχη με την πανδημία και να ασχοληθεί άμεσα με την... απέλαση του ανθρώπου που θα εργάζονταν στους Πειραιώτες.

Διαβάστε επίσης

Ό,τι μπορεί ο καθένας...

Ό,τι μπορεί ο καθένας...

Άλλοι έχουν πρεμούρα να παίξουν, κάποιοι τρέμουν στην ιδέα να ξαναμπούν σε γήπεδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Το lockdown που θέλει

Το lockdown που θέλει

Το... restart που συνηθίζεται τέτοιες μέρες και το... «Σκοιλ Ελικικου» του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...