Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επανάσταση που... σχόλασε νωρίς

Η επανάσταση που... σχόλασε νωρίς
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 - 09:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Επανάσταση, είπαν. Το αγκάλιασε ο κόσμος, είπαν. Γέμισαν τα ταμεία, είπαν. Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερο, είπαν. Όπως κάθε φούσκα που προπαγανδίζεται σε αισχρό βαθμό για να παρουσιαστεί μια εικονική πραγματικότητα, έτσι και αυτή του PAOK TV, αρκούσε απλά μια... καρφίτσα για να σκάσει. Εν προκειμένω, αρκούσε μια διάσκεψη της Λίγκας. Πρώτος ο ΠΑΟΚ, σαν το... πρόβατο που το είχε σκάσει από το «μαντρί» και το μετάνιωσε γιατί το κυνηγούσε ο λύκος, έσπευσε να πει «ναι σε όλα» για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Λίγκας.

Και τί έμεινε απ' όλο αυτό; Μερικά... επαναστατικά γραπτά που αποδείχθηκαν αρκετά μόνο για τον κάδο των σκουπιδιών και οι αναμνήσεις που μας ξύπνησε το PAOK TV το οποίο με τις μεταδόσεις του μας πήγε 20 και 30 χρόνια πίσω και πολύ μπροστά σε προπαγανδιστικές τεχνικές.

Βεβαίως, πέρα και από το γέλιο που προσέφερε όλο αυτό, σημασία έχουν τα σοβαρά. Στη χθεσινή διάσκεψη επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι ακόμα και σε καιρούς... πολέμου (όπως έχει χαρακτηριστεί η πανδημία του κορονοϊού) ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και αδιαφορεί για το γενικό καλό που, αν το καλοσκεφτεί, θα είναι και δικό του. Έχουν κοντόφθαλμη οπτική και ελάχιστοι νοιάζονται αληθινά για το ίδιο το προϊόν που το αφήνουν τελευταίο στη σκέψη τους. Όταν ο ΠΑΟΚ απορεί γιατί ο Πρωθυπουργός δεν διακόπτει «βίαια» το ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνει τις... διαρροές σε ημέτερα (του) του ΜΜΕ για παύλες και τελείες.

Από κοντά και ο Παναθηναϊκός τον οποίο, για να είμαι ειλικρινής, καταλαβαίνω απόλυτα. Τί ακριβώς μπορεί να περιμένει από τη συνέχεια της σεζόν; Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Όχι, βεβαίως, ότι περιμένει κάτι ο ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς (όχι εγώ...) ότι «βίαιο» φινάλε στη σεζόν προφανώς θα βοηθήσει και τους δύο ώστε να κάνουν εκπτώσεις στο μπάτζετ της τρέχουσας σεζόν... Υπάρχει και το Financial Fair Play που... κρέμεται πάνω από συγκεκριμένα κεφάλια.

Για να μην το κουράζουμε, αν όντως είναι εφικτή η επανέναρξη του πρωταθλήματος (που θα είναι εξαιρετικά νέα για ΟΛΟΥΣ, έστω και αν μιλάμε προφανώς για ματς κεκλεισμένων των θυρών), θα γίνει (βασισμένη σε επιστημονικές και όχι μικροπολιτικές εισηγήσεις) και δεν θα το αποφασίσει κανείς μεμονωμένα. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε οι... Κουκουβάουνες.

ΥΓ: Φυσικά, πριν και από το φινάλε της ίδιας της πανδημίας, επιβάλλεται να χωρίσουν τα ιδιοκτησιακά τους... τσανάκια όσοι είναι... σφιχταγκαλιασμένοι όπως έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος στην pole position

Ο Θρύλος στην pole position

Η δεύτερη ανάγνωση της διαφαινόμενης ανανέωσης Μαρτίνς σ' ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Το CAS και το cash

Το CAS και το cash

Η χαώδης διαφορά της θεωρίας με την πράξη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.