Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν «παίζουν» μπαλάρα και στον πάγκο...

Όταν «παίζουν» μπαλάρα και στον πάγκο...
Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020 - 16:59

Διαβάζοντας τις πρόσφατες, απλοϊκές, δηλώσεις του Αβραάμ για την επιστροφή στο Ρέντη και τις προπονήσεις θυμήθηκα ποιό ήταν ένα μεγάλο «μυστικό» του φετινού Ολυμπιακού. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε μετά από καιρό στο γήπεδο και ξεκινήσαμε προπονήσεις, έστω και με αυτό τον τρόπο, χωρισμένοι σε γκρουπ», είπε ο Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας ότι η ομάδα πήρε τα απαραίτητα μέτρα.

Ο πολύπειρος αμυντικός θυμήθηκε και θύμισε σε όλους πως η καθημερινή δουλειά στην προπόνηση και η συναναστροφή με τους συμπαίκτες σου και το τεχνικό τιμ αποτελεί αφορμή για να χαίρεται ένας παίκτης. Τόσο απλά. Θα συμπλήρωνα ότι ένας κανονικός και καλός προπονητής όπως ο Μαρτίνς (όπως παλιότερα και ο Βαλβέρδε) αισθάνεται την ίδια χαρά να έχει στα αποδυτήριά του παίκτες σαν τον Αβραάμ. Και τον Τοροσίδη επίσης.

Η επιστροφή των δύο στον Ολυμπιακό, όπως αποδείχθηκε, προσέφερε πολλά περισσότερα απ' αυτά που βλέπει το «γυμνό» μάτι. Τα αποδυτήρια μιας ομάδας είναι ένας δύσκολος κόσμος. Και για να αποδώσει το μέγιστο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να αποπνέουν υγεία τα αποδυτήριά της.

Να βάζουν όλοι το εγώ κάτω από το εμείς. Και ο Αβραάμ με τον Τοροσίδη το κάνουν αυτό. Έβλεπες πόσο έντονα ζούσαν κάθε φορά τα ματς ακόμα και από τον πάγκο. Ενθάρρυναν τους συμπαίκτες τους που αγωνίζονταν, πανηγύριζαν τα γκολ πιο έντονα από τους ίδιους τους σκόρερ. Και όταν έμπαιναν στο γήπεδο και όταν έμεναν στον πάγκο την ίδια μπαλάρα έπαιζαν.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Γενικώς αυτή η ομάδα είναι ένα παρεάκι καλών παιδιών, πέρα από καλών παικτών. Και ο Ομάρ, επίσης εκ των αρχηγών, αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία και συμπαίκτη. Πάντα δίνει ό,τι έχει και δε δημιουργεί προβλήματα, αντιθέτως «σβήνει» καταστάσεις.

Γι' αυτό, προφανώς, στον Ολυμπιακό έχουν ως στόχο αυτό το κλίμα στην ομάδα να διατηρηθεί και τη νέα σεζόν... Όποιος ξεφεύγει θα μπαίνει στη θέση του, με το καλό ή το κακό...

Διαβάστε επίσης