Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιοι παίκτες θα έχουν προβάδισμα σ' αυτόν τον Ολυμπιακό

Ποιοι παίκτες θα έχουν προβάδισμα σ' αυτόν τον Ολυμπιακό
Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 - 11:26
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αλήθεια, τί είναι αυτό που σε νοιάζει περισσότερο σε έναν ποδοσφαιριστή; Ποια στοιχεία θεωρείς βασικά; Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί για να θες να τον δεις στην ομάδα σου; Προφανώς κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά. Το τι κάνει ή δεν κάνει «κλικ» στον καθένα είναι υπό συζήτηση. Είναι θέμα γούστου. Ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που επιβάλλεται να έχει ένας παίκτης.

Θες, για παράδειγμα, να είναι υγιής. Θες να έχει ένα μίνιμουμ επίπεδο ποιότητας. Θες να είναι γρήγορος. Θες να προέρχεται, αν είναι δυνατόν, από «γεμάτες» σεζόν που σημαίνει ότι έχει ρυθμό. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο γίνεται βασικότατο και ένα επιπλέον στοιχείο. Κι αυτό αφορά τον χαρακτήρα του. Για να είναι πλήρες ένα προφίλ ποδοσφαιριστή, επιβάλλεται ο υποψήφιος αγοραστής να γνωρίζει το ψυχολογικό και συμπεριφορικό του background.

Για να φέρουμε την κουβέντα στα δικά μας «χωράφια», δηλαδή του Ολυμπιακού, μπορείς να φανταστείς ένα, να το πούμε λαϊκά, παλιόπαιδο; Σε ΑΥΤΟ το ρόστερ των ερυθρόλευκων μ' αυτόν τον προπονητή χωράει ένας παίκτης που έχει ιστορικό δύσκολων συμπεριφορών; Κι αν, τέλος πάντων, πείσει ότι θα είναι καλό παιδί και αποκτηθεί, τί θα συμβεί στην πρώτη... στραβή; Θα πάρει συγχωροχάρτι; Τί αντίκτυπο θα έχει αυτό στους άλλους παίκτες που είναι πραγματικά καλά παιδιά;

Ναι, είναι λογικό να αναρωτιέστε τί είδους κουβέντα είναι αυτή που κάνουμε κυριακάτικα. Όμως, να είστε βέβαιοι ότι το ψυχολογικό και συμπεριφορικό προφίλ, όσο περνούν τα χρόνια, απασχολούν όλο και περισσότερο τις ομάδες, φυσικά και τον Ολυμπιακό. Πλέον όλο και λιγότερος, σχεδόν μηδαμινός, θα είναι ο χώρος στο ρόστερ των Πειραιωτών για παίκτες που θα βάζουν το εγώ πάνω από το εμείς. Που θα δημιουργούν προβλήματα αντί να λύνουν. Που θα είναι βάρος στο σύνολο, που θα θέλουν να είναι διαρκώς σε πρώτο πλάνο, μπροστά και απ' αυτό του συνόλου, της ομάδας.

Σε προηγούμενη «κουβέντα» μας εδώ στο gavros.gr αναφέρθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να λύνουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των ομάδων. Το βασικό είναι να δίνουν λύσεις στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο μια ομάδα έχει καθημερινότητα. Δεν συγκεντρώνονται, ξαφνικά, τις Κυριακές στο γήπεδο και παίζουν.

Υπάρχει μια καθημερινότητα όλη την εβδομάδα, μακριά από τα φως της δημοσιότητας. Μια δύσκολη καθημερινότητα γιατί είναι περίπου 30 διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες που, συχνά, κουβαλούν στην προπόνηση και άλλα προσωπικά τους «βάρη» και προβλήματα. Εκείνοι που έχουν την ικανότητα να τα... αφήνουν αυτά έξω από το Ρέντη, θα έχουν πάντα το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Γιατί, στο τέλος της γραφής, ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ' όλους και όλα κι εκείνος που μετράει...

ΥΓ: Εννοείται θα υπάρξουν και εξαιρέσεις σ' αυτόν τον κανόνα. Αν ένας παίκτης είναι λίγο παλιόπαιδο αλλά πολύ ξεχωριστός ποδοσφαιρικά, θα γίνει προσπάθεια. Μην ξεχνάμε πόσοι παίκτες ήρθαν στον Ολυμπιακό με τη φήμη του... τρελού αλλά έκαναν καριέρα.

Διαβάστε επίσης