Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΠΑΟΚ και ο μισός αθλητικός κώδικας

Ο ΠΑΟΚ και ο μισός αθλητικός κώδικας
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 - 12:13
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο ΠΑΟΚ, λέει, ζητάει αποβολή του Ολυμπιακού από την ECA. Μιλάμε για τον πολυϊδιοκτησιακό (σύμφωνα με αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής και δικαστηρίων) ΠΑΟΚ, έναν σύλλογο που κατά καιρούς ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στελέχη και οπαδούς του να παραβιάζουν τον μισό και βάλε αθλητικό ποινικό κώδικα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το κουμπούρι στον αγωνιστικό χώρο; Τις απειλές του (τότε) στελέχους του, Λούμπος Μίχελ, σε διαιτητή: «εσύ τελείωσες»; Την κλωτσοπατινάδα και το κυνηγητό στην Τρίπολη σε ματς με τον Αστέρα στα οποία πρωτοστάτησαν ο γενικός αρχηγός (Κωνσταντινίδης) και ένας... φροντιστής; Τα σκουτεράκια, τα ψάρια, τις φωτοβολίδες, τα σίδερα, τα γυαλιά (στο μάτι του Μιραλάς σε... κεκλεισμένων) τις πέτρες τις εισβολές οπαδών και το ξύλο με παίκτες αντιπάλων ομάδων και κυρίως του Ολυμπιακού; Ακόμα και του Ατρομήτου, ποιός ξεχνάει που σώριασαν τον Λαζαρίδη όταν εκείνος πήγαινε στα αποδυτήρια; Τόμους ολόκληρους μπορεί να γράψει κανείς.

Φυσικά σε... περίοπτη θέση και με δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο μπαίνει ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο άνθρωπος που τώρα, ως προπονητής ομάδας της ακαδημίας του ΠΑΟΚ (το έχω ξαναγράψει, δεν είναι για να κάνει πλάκα κανείς, είναι σοβαρό), ποστάρει για τα γενέθλια του δικεφάλου να ρίχνει ύπουλα μπουνιά σε αντίπαλο και να το... βαφτίζει ευθύ και αντρικό χτύπημα. Δεν θα τον κρίνω εγώ. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Εξάλλου, τι να σχολιάσω σε κάτι τόσο προφανές; Η κάθε ομάδα επιλέγει να εκπροσωπείται, σε κάθε τομέα, από τους ανθρώπους που θεωρεί ιδανικούς. Άρα για τον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία είναι τέτοιος.

Για να μιλήσουμε και σοβαρά, αν ο δικέφαλος κατέβαινε στους Ολυμπιακούς αγώνες στην ενόργανη γυμναστική, θα απειλούσε το 10άρι της Κομανέτσι στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της κεντρικής διαχείρισης. Πίστεψαν ότι είναι τόσο μεγάλοι που μπορούν να κινηθούν μόνοι τους. Και μόλις είδαν τα σκούρα, την έκαναν τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. O δικέφαλος ήταν που όταν το 2015 είχε υπογραφεί διετής επέκταση της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων (ως το 2019) έμεινε εκτός και υπέγραψε δικό του ξεχωριστό συμβόλαιο με τη Nova για προσωπικό όφελος.

Ο δικέφαλος είναι και τώρα, αφού... σάρωσε (εδώ γελάνε όχι τόσο με το εγχείρημα αλλά μ'αυτά τα ανέκδοτα που γράφονταν για τον υποτιθέμενο... θρίαμβο του εγχειρήματος) το PAOK tv, που επιστρέφει με την ουρά στα σκέλια στην κεντρική διαχείριση. Και επιστρέφει, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς με βάση τους νόμους της αγοράς και των διαπραγματεύσεων, πιο αδύναμος (τόσα και αν θες) απ' αυτό που ήταν όταν έφυγε. Οι... Ταρζανιές πληρώνονται.

Διαβάστε επίσης

Το πνεύμα του Σουντανί

Το πνεύμα του Σουντανί

Τα σκληρά εις βάρος του δεδομένα κόντρα στον αλύγιστο χαρακτήρα του Αλγερινού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...